Ruusuhillo


.•🌸•.¸¸. •🌸• .¸¸.•🌸•.










Näissä purkeissa on jotakin punaista ja herkullista
johon tarvitset:


2 litraa kevyesti mittaan sullottuja ruusun terälehtiä 
(luomua ja tuoksuvaa lajiketta)
1.n  sitruunan kuorisuikaleita
8 dl vettä
½ rasiaa hyytelösokeria
1/2 dl fariinisokeria (voimistaa sävyä, ei välttämätön)
1 sitruunan mehu
vaniljasokeria maun mukaan  










Keitä ruusun terälehtiä ja sitruunankuorta
vedessä n.15- 20 minuuttia 
tai kunnes terälehtien väri on vaalea.
Siilivöi lehdet pois ja kaada liemi toiseen kattilaan.
Tässä vaiheessa keitos saattaa näyttää hailakalta, 
mutta sokerin lisääminen muuttaa värin kirkkaan jalokivimaiseksi. 
Kaada sekaan hillosokeri ja keitä parisenkymmentä minuuttia. 
Mausta loppuvaiheessa vastapuristetulla sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. 

Tee hyytelökoe: 
Kaada ruusuhyytelöä lautaselle 
ja vedä lusikalla ura hyytelön keskelle, 
mikäli hyytelö valuu takaisin uraan,
jatka vielä keittämistä. 


Purkita pieniin purkkeihin. 

Tarjoa vastapaahdetulla leivällä,
rapeilla letuilla, 
jäätelön
tai miedon vuohenjuuston kera.





Koska meillä näitä Valamonruusuja on hirmuisesti, 
testasin tätä fb-ystävän reseptiä.  

Jos haluat tehdä ruususiirappia,
keitä seosta vähemmän aikaa ja vähennä
hyytelösokerin määrää! 






Voi ihanuus,
mikä ruusuntuoksu
tuosta keitoksesta
koko Pikkutaloon tulvikaan!  






.•🌸•.¸¸. •🌸• .¸¸.•🌸•. 



Odotan vesi kielellä jo seuraavia lettukestejämme. 

Niistä tulee suorastaan ylelliset! =) 


Punainen väri piristää kaikissa muodoissaan, 
kun ulkona on märkää ja harmaata. 

♥️







Kommentit

Villiviini sanoi…
Oi, vesi ihan nousee kielelle.
Sisko sanoi…
Uskon että on todella herkullista ja myös ihanan väristä. Kiitos ohjeesta :)
Ulla sanoi…
Una, tuota minun on kokeiltava. Ihana väri.
=) Ajatteles, se tuoksuu ja maistuu ruusuille. =) Tuntee itsensä rinsessaksi kun tätä nautiskelee. =)
On se. Rubiininpunaista ja suorastaan kuninkaallista. =)
Kokeile ihmeessä! =)

Miekin ajattelin tehdä uuden annoksen tässä heti kun muistan hakea kaupasta lisää hyytelösokeria. =)
aimarii sanoi…
Oi, oi, miten makeaa ja myös makean väristä.
Susanna Hietanen sanoi…
Valamonruusuja riittää meilläkin - tätähän voisi vaikka kokeilla :-)
Siirappi on makiaa. =) Suloisen punaista siitä tosiaan tuli. =)
Kokeile ihmeessä. =)))
Mietinkin juuri mistä ruususta hilloa teit? Itse sain opetella sitä kerran Ruusulaaksossa Bulgariassa damaskonruususta. Valamonruusua pitää minunkin kokeilla tuollaisena. Kiitos! Sitten kun se kukkii....täällä ollaan aika pohjoisessa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syötävät kukat

Oikeasti vaaralliset kasvit

Ei saa leikkiä raparperin lehdillä