Croissanttipäivä

Voisarvi eli kroisantti (ransk. croissant ) on yleensä puolikuun muotoon leivottu leivonnainen. Se tehdään lehtevästä voitaikinasta perinteisesti kaulimalla taikina ympyräksi, jakamalla sektoreiksi ja kiertämällä sektori löysälle rullalle reunasta keskustaa kohti. Voisarvia syödään sellaisenaan, voin tai marmeladin kera tai täytettyinä esimerkiksi juustolla, salaatilla tai katkaravuilla. Tänään on Croissanttipäivä . Ranskalainen aamiainen sisältää usein croissantin ja kupin kahvia. Voisarven reseptin kerrotaan tulleen Ranskaan Marie-Antoinetten leipurin mukana Itävallasta. -Wikipedia Croissantit 30-40 kpl 5 dl maitoa ¾ dl sokeria 2 tl suolaa 1 tuorehiivapala (50 g) 14-15 dl vehnäjauhoja 2 kananmunaa 300 g voita Sekoita kylmään maitoon sokeri, suola ja murennettu hiiva. Lisää noin lit...