14.7.2008

Kimalaisten kulta-aikaa

.

Digitalis purpureaNunnukka-tytär sen keksi, kun istuimme perjantaina iltaa Maman puutarhassa ja katselimme ja kuuntelimme kuinka eri kokoiset kimalaiset kävivät vuorotellen jokaisessa kukoistavassa sormustinkukan suipossa, tosiaan entisaikojen sormustinta muistuttavassa kukassa kurkkimassa. Nyt näyttäisi että ainakin kimalaiset ovat palanneet sankoin joukoin piiloistaan. Ne pörisivät kukan sisällä kuin kujerellen ja jotkut niistä pörriäisistä näyttivät vallan menevän pyörälle päästää kukkapaljoudessa. Vai medenkö tainnuttamana jotkut niistä hetken aikaa ihan kuin läähättivät jonkun kukan sylissä paikoillaan?

Tyttö keräsi maahan pudonneita kukkia ja huomasi, että ne muistuttivat kuin miniatyyrimalleina aivan oscarvoittajatarfilmitähtien juhlapukuja.
Sellaisia huippusuunnittelijan luomia, järkyttävänhintaisia,
olkaimettomia ja takaa hivenen pidempiä...Maman puutarhassa olikin aivan ällistyttävän upeita sormustinkukkia ja niitä oli valtavasti! Onko tämä kesä ollut sille lajille erityisen suosiollinen? Suurin osa kukista oli minua pidempiä! Ja miekin olen sentäs 164 cm pitkä.
-Tosin perheeni lyhykäisin. =)

PS: Jos koskettaa sormustinkukkaa (Digitalis purpurea), pitää pestä kädet. Kasvi ja varsinkin sen lehdet ovat myrkylliset, joten sitä ei suositella lapsiperheiden puutarhoihin.

PS2: olenkin sitten virallisessa mittauksessa vain 163,5cm. =)
.

5 kommenttia:

 1. Miun perspektiivistä olet tosi piiiitkä! Maasta se pienikin ponnistaa, olen 156 cm pitkä/pätkä. Kauniita kuvia, jälleen:)

  VastaaPoista
 2. Inkku =)
  Olen kyllä huomannut, että oikeastaan olen pitkä
  verrattuna moniin ystäviini.
  Mutta olen lyhyt omien lasteni seurassa. =)
  Tai pikkuveljen, Mamin...

  Olisiko 164 sellai keskipituus?
  Suomalaisten naisten keskuudessa siis?

  VastaaPoista
 3. PS: Kiitos kuvakehusista!

  Niitä on vielä paaljon lisää... ;D

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen tuo sormustinkukka ja vau, mikä väri! Mun juhlapukuni olisi ilman muuta juuri tuollainen pinkki. Ja jos korkkarit olisi 10-senttiset, niin olisin 174 cm (eli ollaan yhtä pätkiä sun kanssasi).

  VastaaPoista
 5. Iines J =)

  Haa! Lisää yhtäläisyyksiä! ;D

  Maman sormustinkukissa oli useita sävyjä....
  Jossain vaiheessa vielä postaan lisää niitä sormustin- ynnä muitakin kukkia,joita mulla on nyt koneellani parisataa kuvaa Maman paikasta
  tältä yhdeltä viikonlopulta... ;D

  VastaaPoista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥