Translate

27.3.2017

Paellaa sen olla pitää!








Paellaa 10:lle hengelle: 

1 kg riisiä
2 kg kanaa
1 kg kaniinia
300 g tomaattia
500 g vihreitä papuja
250 g valkoisia papuja
100 g paprikaa
24 etanaa (ei pakollinen)
3 dl oliiviöljyä
Sahramia
Rosmariinia (ei pakollinen)
6 g paprikamaustetta
Suolaa
3,5 l vettä 


Kuumenna öljy paellapannussa erittäin kuumaksi. 
Lisää paloiteltu kana ja kaniini, ruskista liha kevyesti ja nosta ne sivuun odottamaan. 

  Poista siemenet sekä tomaatista että paprikasta ja paloittele kasvikset. 
Paista niitä miedolla lämmöllä 7 – 8 minuuttia. 
Lisää joukkoon ripaus suolaa, ruskistetut lihat ja paprikamauste.
Lisää riisi ja anna kuullottua
 Lisää sitten vesi. 

Jätä seos kiehumaan 
ja lihat kypsymään noin 30 – 35 minuutiksi. 

Kun lihan kypsymisaikaa on jäljellä 
noin kymmenen minuuttia, lisää joukkoon 
pavut ja halutessasi myös puhdistetut etanat. 
Odota muutama minuutti ja lisää kuumaa vettä. 
Anna kiehua 3 – 4 minuuttia.  

  Lisää sahrami ja rosmariini, tarkista maut 
ja lisää mausteita tarvittaessa. 
Anna kiehua vielä viisi minuuttia.





Tänään tosiaan on Paellapäivä
Paella on aina tekijänsä näköinen, joten ohjeita on 
vähintään yhtä monta kuin tekijää.


Kesäaikakin alkoi! 

Muistithan siirtää kaikki kellosi?