Translate

20.3.2017

Nyt alkaa kevät

 

 

 

On helppoa

olla onnellinen

jos saa elää

ja olla rauhassa.

 

 

Mitä on onnellisuus? 

Sigmund Freudin mukaan rakkaus ja työ ovat tärkeimmät onnenlähteet. 

Filosofi Demokritos arvioi hänen olevan onnellinen, joka ei sure sitä mikä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on.

Aristoteles oli sitä mieltä että onnellisuus on elämän päämäärä, ja niin kauan kuin yksilö pyrkii hyvyyteen, hyvät teot seuraavat itsestään tästä kamppailusta, tehden yksilöstä hyveellisen ja siten onnellisen.

 Platon määritteli näin: Onnellisuus on rakkauden jatke, muoto johon rakkaus voi johtaa.

Psykologi David Myersin mukaan onnellisuus on läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvää.

Useat tutkimukset filosofian, psykologian, sosiologian ja taloustieteen alalta osoittavat, että ihminen on onnellinen, jos häntä kohdellaan oikeudenmukaisesti. 

Parisuhteessa elävien on todettu olevan keskimäärin onnellisempia kuin yksin elävien. Edellä mainittu pätee erityisesti miehiin.

Osa-aikatyön tekeminen lisää tutkimusten mukaan äitien onnellisuutta kokopäiväiseen kotiäitiyteen ja kokopäiväiseen työntekoon verrattuna.

Eräiden tutkimusten mukaan meditaatio lisää ihmisten onnellisuutta.

 Cambridgen yliopiston (vuonna 2007) julkaisemassa onnellisuustutkimuksessa Suomi sijoittui toiseksi Euroopan maista. 

-Wikipedia- 

 

Kyllä vaan. Tänään on 

Kansainvälinen onnellisuuden päivä

 

**************************** 

Tänään on myös Kevätpäiväntasaus eli kevättasaus, eli se hetki, jolloin Auringon keskipiste siirtyy eteläiseltä tähtitaivaalta pohjoiselle tähtitaivaalle, eli ylittää taivaanekvaattorin etelästä pohjoiseen. Aurinko paistaa kohtisuoraan (zeniitissä) kohti päiväntasaajaa. Syynä on Maan kiertoliike Auringon ympäri: ennen kevätpäiväntasausta pohjoinen pallonpuolisko on kääntyneenä poispäin Auringosta, kevättasauksen jälkeen taas kohti aurinkoa. 

Auringon suuntaa tähtitaivaalla kevättasauksen 
hetkellä kutsutaan kevättasauspisteeksi.

**************************** 


Tästä päivästä alkaa myöskin
 

Rasisminvastaisen viikon tapahtumissa kampanjoidaan rasismia vastaan yhteisen tekemisen ja kokemisen keinoilla. 

Punaisen Ristin hallinnoima valtakunnallinen Ei rasismille! -hanke tekee rasisminvastaista työtä. Etnisen syrjinnän ehkäiseminen ja kotouttamisen edistäminen on osa Punaisen Ristin perustoimintaa ja sitä tukee työ- ja elinkeinoministeriö. Hanke on monivuotinen ja sitä rahoittaa Raha-automaattiyhdistys. Punaisen Ristin rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.–26.3.2017. 


Rasismiksi mielletään usein sen äärimmäisimmät ja näkyvimmät muodot, mutta rasistiset asenteet ilmenevät monin arkipäiväisin tavoin: vihjailuina, eleinä, ilmeinä, katseina, haukkumisena, viattomilta kuulostavina vitseinä ja ryhmästä poissulkemisena.
Meillä kaikilla on kollektiivinen vastuu yhdenvertaisen ilmapiirin luomisessa. Haluamme puhua moniarvoisen ja yhdenvertaisen yhteiskunnan puolesta, jossa kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet toimia ja vaikuttaa. Asenteet ja käytös leviävät esimerkkien kautta. 

Osallistu somessa ja jaa ajatuksesi hashtageilla

#minäpäätän #minäpäätän #idecide

 


****************************




Meille pihabongaajille iloiseksi yllätykseksi 
tänään on myös Maailman varpusten päivä.
Niitä meidän pihassa riittää kolmikymmenpäisenä 
ihanana räpättävänä parvena,
joita minä kovasti rakastan.


Tänään samalla vietetään  


On myöskin kaikkien  
Ranskankielisten päivä.