Paellaa 10:lle hengelle:
1 kg riisiä
2 kg kanaa
1 kg kaniinia
300 g tomaattia
500 g vihreitä papuja
250 g valkoisia papuja
100 g paprikaa
24 etanaa (ei pakollinen)
3 dl oliiviöljyä
Sahramia
Rosmariinia (ei pakollinen)
6 g paprikamaustetta
Suolaa
3,5 l vettä
2 kg kanaa
1 kg kaniinia
300 g tomaattia
500 g vihreitä papuja
250 g valkoisia papuja
100 g paprikaa
24 etanaa (ei pakollinen)
3 dl oliiviöljyä
Sahramia
Rosmariinia (ei pakollinen)
6 g paprikamaustetta
Suolaa
3,5 l vettä
Kuumenna öljy paellapannussa erittäin kuumaksi.
Lisää paloiteltu kana ja kaniini, ruskista liha kevyesti ja nosta ne sivuun odottamaan.
Poista siemenet sekä tomaatista että paprikasta ja paloittele
kasvikset.
Paista niitä miedolla lämmöllä 7 – 8 minuuttia.
Lisää
joukkoon ripaus suolaa, ruskistetut lihat ja paprikamauste.
Lisää riisi ja anna kuullottua.
Lisää riisi ja anna kuullottua.
Lisää sitten vesi.
Jätä seos kiehumaan
Jätä seos kiehumaan
ja lihat kypsymään noin 30 – 35 minuutiksi.
Kun lihan kypsymisaikaa on jäljellä
noin kymmenen minuuttia, lisää
joukkoon
pavut ja halutessasi myös puhdistetut etanat.
Odota muutama
minuutti ja lisää kuumaa vettä.
Anna kiehua 3 – 4 minuuttia.
Lisää sahrami ja rosmariini, tarkista maut
ja lisää mausteita tarvittaessa.
Anna kiehua vielä viisi minuuttia.
Tänään tosiaan on Paellapäivä.
Paella on aina tekijänsä näköinen, joten ohjeita on
vähintään yhtä monta kuin tekijää.
Paella on aina tekijänsä näköinen, joten ohjeita on
vähintään yhtä monta kuin tekijää.
Kesäaikakin alkoi!
Muistithan siirtää kaikki kellosi?