Translate

19.6.2024

Auringon ja kuun juhla






Tämä viikko on taikaviikko! 
Ensin on kesäpäivänseisaus, seuraavaksi juhannus ja lisäksi vielä täysikuu. 

 

  Ennen vanhaan aurinkoa juhlittiin Kesäpäivänseisauspäivänä muun muassa pukeutumalla parhaimpiin kesävaatteisiin ja keräämällä kaikkein kauneimmat tienoon kukat ja solmimalla niistä kukkakransseja kutreille ja sitten tanssittiin päiväsaikaan auringon valoa juhlien.
Juhannuskokko on jäänne noilta menneiltä ajoilta. Illan pimetessä sytytettävän kokkonuotion yli hyppäämällä jotkut toivoivat suurta satoa syksylle, jotkut perheenlisäystä, mutta enimmäkseen hypyillä valmistauduttiin tulevaan uuteen vuodenaikaan ja rohkaistiin samalla aurinkoa. Jossain päin maailmaa yhä loikitaan juhannuksena kokkotulen yli. Osin perinteen velvoittamana, osin nuoruuden uhosta.
Nykyisin kesäpäivänseisaus houkuttelee esimerkiksi Ison-Britannian Stonehengeen vuosittain jopa tuhansia juhlijoita odottamaan auringonnousua ja vuoden pisintä päivää. Kesäpäivänseisaus on ainoa aika vuodesta, jolloin yleisö päästetään kulkemaan Stonehengen kivien keskellä. Muun muassa Wiccat juhlivat auringonseisauspäivää yhä.


 

 







Tämä aika on avaruuden taikaa 
Mittumaarin ja valon juhlaa 
Pohjoisessa ei vähään aikaan 
ole pimeyttä eikä yötä lainkaan 

- Una Reinman 


 

Koska Suomessa juhannusaaton paikkaa siirrellään, se on tänä vuonna jo 21. kesäkuuta! Olisipa se ihanaa jos ja kun juhla saisi olla oikealla paikallaan, eli kaksi vuorokautta myöhemmin, Aaton päivänä perinteisesti. Ja 24.6. olisi juhannuspäivä ja vanhat kunnon Jussinjuhlat.

Varmasti kaikki Jussit, Jukat, Jannet ja Juha-nimiset, jotka ehkä lapsina tottuivat siihen, että kesäjuhlia vietettiin juuri heidän nimipäivänään, tuntevat nyt olonsa jotenkin orvoiksi ja vähän surullisiksi... Olen pahoillani teidän puolestanne! Vanhassa laulussakin todetaan "juhlat kun Jussinpäivän on, silloin taas tarkenee, loisteessa öisen auringon yksin en taikaa tee..."

Eikä juhannus ole mikään keskikesän juhlakaan. Vasta miltei puolivälissä heinäkuuta ollaan keski- eli sydänkesässä. Juhannus on perinnejuhla ja kesäjuhla. Kyllä. Monella siihen liittyy muistoja. Joillain hyviä ja joillakuilla huonoja. Jotkut eivät noteeraa juhannusta millään tavalla. Ovat vaan kiitollisia ylimääräisestä vapaapäivästä. Mitenkäs sinulla? Juhlitaanko vai ei?

 





Juhlia järjestäville on jotain extrajuhlavuutta juhannuksessakin; tänä juhannuksena voimme juhlia keskiyölläkin loimottavan auringon lisäksi samalla myös toisen taivaankappaleen eli täydenkuun juhlaa. 

 



 


Kesäkuun
täysikuun nimitys mansikkakuu tulee Pohjois Amerikan alkuperäisväestöltä, koska villit mansikat alkoivat kypsyä heidän asuinalueellaan jo kesäkuussa. Niin ne tosin nyt sen helteisen toukokuun jäljiltä ovat kypsiä myös ainakin meidän tanhuvillamme.

Euroopassa kesäkuun täysikuuta on kutsuttu myös muun muassa ruusukuuksi ja on sitä nimitetty jossain myös hevoskuuksi = Horse moon. Täysikuu on aina ihanaa aikaa! Se on se aika kuukaudesta, kun minäkin nukun ihanan sikeästi!

 



Nythän näkee loistavasti tehdä niitä juhannusyön taikojakin, kun taivaalla on kaksi valopalloa. Sehän itsessään on jo silkkaa taikaa! Hohoo!




Lähteinä oman muistin lisäksi mm:

www.thuleia.com
www.wholecelium.com
Wikipedia



∼♡∼ 
 


PS: 
 


 
24. kesäkuuta voit myös viettää
vaikkapa kansainvälistä keijukaispäivää,
#InternationalFairyDay
#FairyDay


 
 
 
 

18.6.2024

Picnic vs panic





Nyt jotkut tosi ihanat eväät mukaan
ja tietty ystävä käsikynkkään
ja etsimään sopivaa paikkaa
jossa voitte viettää 
kansainvälistä piknikpäivää!
 
 
Mitäs sinä ottaisit/tekisit evääksi? 
 
 
 



Äiti luonto on kattanut 
pöytäliinoja kiville 
piknikpöydiksi sopiville 
Oksia puista asetellut 
varjoiksi auringon paahteelle 
Kesä on valmis nautittavaksi
Una Reinman 



Vai säästätkö herkut juhannukseen?
Sehän on myös ihan nurkan takana!

Saapihan tänään viettää 
- jos haluaapi -

Jos vaikka juhannusta joku 
jo haluaisi panikoida? 😁

Tai älä kuiteskaan! 
Panikointi ei kannata. 
Se vie vaan resursseja kaikesta 
ja kaikilta. 
 
Kyllä kaikki järjestyy. 
Juhannuskin. 


∼♡∼ 
 
 Patikointi on aina parempi 
 vaihtoehto kuin panikointi. 


∼♡∼




16.6.2024

Luonnonkukkia ja retkiä

 






Tänään on yhteispohjoismainen Luonnonkukkien päivä ja teemalajina on raita (Salix caprea). 

Teemapäivää vietetään vuosittain juhannusta edeltävänä sunnuntaina. 

Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen mahdollisimman monelle. 

Luonnonkukkien päivä kutsuu kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetuille kasviretkille. Luonnonkukkien päivä on myös hyvä tilaisuus kertoa kasvien ja niiden elinympäristöjen käytöstä, uhkista ja suojelusta. 

Luonnonkukkien päivän järjestäjät ovat pyrkineet löytämään eri puolilta Suomea henkilöitä johtamaan Luonnonkukkien päivän kasviretkiä omalla paikkakunnallaan. Retkenjohtajiksi lupautuneet henkilöt ovat kiinnostuneita luonnosta ja tuntevat oman alueensa kasvilajistoa niin, että osaavat retkelle osallistuville kertoa ympäristön kasveista. 

Retket kestävät noin kahdesta kolmeen tuntia. Retket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. /Suomen luonnonsuojeluliitto 


RETKIKALENTERI 2024

Luonnonkukkien päivä 


#luonnonkukat

#luonnonpäivä



Kuva: oma 





15.6.2024

Tuhansia vuosia tuulienergiaa






Ihminen on hyödyntänyt tuulen voimaa jo ammoisista ajoista. Sen avulla jauhettiin viljaa ja nostettiin vettä, jne. Nykypäivän moderni tekniikka mahdollistaa tuuliturbiinien avulla tuulienergian muuntamisen sähköksi ja luo tämän puhtaan, uusiutuvan luonnonvaran, jota juhlitaan maailmanlaajuisena tuulipäivänä, Global Wind Dayn. Teemapäivä perustettiin v 2007 edistämään puhdasta, uusiutuvaa tuulienergiaa.

Nyttemmin tuulipäivätapahtumat houkuttelevat ihmisiä yli 50 maasta aktiviteetteilla, kuten valokuvakilpailuilla, leijalentotapahtumilla, hyväntekeväisyysjuoksuilla, purjehdusregatoilla ja monilla muilla osallistumistavoilla. Toiveena on, että useammat ihmiset ympäri planeetan eivät vain opi tuulienergiasta, vaan myös heidän perheensä, yhteisönsä, sekä paikalliset yritykset ja ihmiset, joilla on poliittista vaikutusvaltaa. Tietämyksen lisääminen tästä ainutlaatuisesta puhtaan, uusiutuvan energian lähteestä on tärkeä osa työtä maapallon luonnonvarojen säilyttämiseksi ja kestävän kehityksen edistämiseksi.

Maailmanlaajuisen tuulipäivän kunniaksi olisi hyvä idea liittyä paikalliseen voittoa tavoittelemattomaan järjestöön, joka edistää maapallon suojelutoimia, tai ehkä liittyä poliittisesti aktiivisten ihmisten ryhmään, jotka taistelevat tuulienergiaa koskevan paremman lainsäädännön puolesta.

Hyppää verkkoon ja vaihda vähemmän maata säästävistä energialähteistä uusiutuviin energiamuotoihin. Ota yhteyttä yritykseen, josta saat energiasi ja ota selvää vihreän sähkön saatavuudesta.

Tuulienergian käytön lisäksi muista myös mainostaa Maailmanlaajuista tuulipäivää tarroilla, merkeillä tai muilla tavoilla, joilla kerrot asiasta yhteisölle ja kutsu muutkin mukaan!



Kansainvälinen tuulipäivä,
Global Wind Day


#GlobalWindDay
#WorldWindDay





 

 

 




Ja koska tuulee,
on helppoa
lennättää leijaa


 

Lennätä leijaa päivä, Fly a Kite Day, järjestetään sinä vuosipäivänä, jolloin Benjamin Franklin lensi leijaa ukkosmyrskyssä, tarkoituksenaan todistaa, että salama johtui sähköpurkauksesta, kesäkuussa vuonna 1752.
Franklin rakensi poikansa Williamin kanssa leijan setripuusta ja silkkinenäliinasta ja kiinnitti sen yläosaan metallilangan toimimaan johtimena. Leijan alaosassa oli  metalliavain. Metallilanka liitettiin avaimeen. Kun Franklin lensi leijaansa ukkosmyrskyssä ja siirsi kätensä lähelle avainta hän sai sähköiskun kehoonsa positiivisen varauksen vuoksi.

Myöhemmin Franklinille annettiin kiitosta erilaisten sähköön liittyvien ehtojen keksimisestä. Hänen kokeilunsa johti positiivisten ja negatiivisten varausten ymmärtämiseen paremmin, mikä osoitti, että salama oli sähköpurkaus, jolloin keksittiin ukkosenjohdatin, joka tarjosi turvallisen tavan purkaa salaman sähköä ja estää tulipalot.
Ukkosenjohdattimia käytetään edelleen rakennusten, laivojen ja ihmisten suojelemiseen.

 

Leijan historiaa


Leijoja käytettiin vuosisatoja ennen kuin Benjamin Franklin teki kokeilunsa.  

Uskotaan, että leijat tulivat Shangdongista, Kiinan itäisestä maakunnasta, josta kauppiaat levittivät ne Intiaan, Koreaan ja sitten Aasiaan. Erilaiset leijatyylit sekä erilaiset kulttuuriset tarkoitukset niiden lentämiseen syntyivät eri paikoissa. Varhaiset leijat tehtiin usein bambusta ja peitettiin silkillä ja paperilla.

Eurooppalainen tutkimusmatkailija Marco Polo dokumentoi vuonna 1295 leijoja ja niiden lentämistä. 1500-luvulla kirjat ja kirjallisuus olivat julkistaneet leijat lasten leluina, mikä auttoi niitä saamaan suosiota.

Lopulta leijoja alettiin käyttää tieteeseen. Vuonna 1749 skotlantilainen meteorologi Alexander Wilson mittasi ilman lämpötilan 3000 jalkaa leijaan kiinnitetyllä lämpömittarilla. Kolme vuotta myöhemmin Benjamin Franklin teki kokeilunsa, joka antoi meille Fly a Kite Dayn. MyösWrightin veljekset käyttivät leijoja tutkimukseen, kun he rakensivat ensimmäistä lentokonetta 1800-luvun lopulla.

1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla uudet leijamallit alkoivat nousta lentoon, kuten timanttileija, tetraedrileija, joustava leija, kelkkaleija ja parafoilleija. 1950-luvulta lähtien NASA alkoi käyttää tutkimuksissaan leijoja. Vuosien varrella leijoja on käytetty myös sodan aikana valvontaan. Koska leijoilla ovat niin monia käyttötarkoituksia, niin vapaa-ajan kuin tieteessäkin, ne ansaitsevat tänään teemapäivän.
Luultavasti paras tapa viettää päivää on lennättää leijaa. Jos sinulla ei ole leijaa, voit tehdä sellaisen.

 


13.6.2024

Rikkaruohopäivä

 

 

 

 


 



Teemapäiväkalenterissa on tänään vuorossa Kitke rikkakasvit puutarhastasi, mutta oikeasti paras kitkemispäivä olisi vasta 18.6. ja hei muista: 


Toisen rikka 
voi olla 
toiselle kukka 

- Una Reinman 


 - Tai jopa yleishyödyllinen kasvi!

#WeedYourGardenDay
 
 
 
 
 

 
Yksi hyödyllisimmistä rikkakasveista 
vaikkei sitä uskoisi, on voikukka. 
 
 
 
 
 
 
 


12.6.2024

Punaisen ruusun päivä








 
Ruusu, tuo kaunis ja tuoksuva kukka, on samalla kansainvälinen intohimon
ja rakkauden symboli
 


Varhaisimmat tiedot ruusujen viljelystä ovat lähes 5000 vuoden takaa, ja kuten useimmat asiat, se alkaa Kiinasta, mutta ruusut löysivät pian tiensä Roomaan ja Kreikkaan. Uskotaan, että ruusuja pidettiin luksuksena ja niitä jaettiin rikkaiden kesken. Näyttää siltä, että ruusut liittyivät myös mm lääketieteeseen.

Monien vuosisatojen aikana miehet ovat usein olleet neuvottomia tunteidensa kertomisessa. Ruusuista näytti muodostuvan jonkinlainen viestintäväline kertomaan jotain ihanaa ilman, että heidän tarvitsi sanoa sanaakaan. Näyttää siltä, ​​​​että ruusu on itse asiassa Snapchatin varhaisin muoto. Ei ole väliä missä päin maailmaa olet, jos esität rakkaallesi ruusun, olet varma, että välität rakkauden sanomaa.


Punaisen ruusun päivän historia

 

Emme itse asiassa tiedä, kuka koko jutun aloitti. Tiedämme kuitenkin, mistä se alkoi. Uskokaa tai älkää, punaiset ruusut kuuluivat ennen ystävänpäivän juhliin, mutta jostain tuntemattomasta syystä erottuivat omaksi teemakseen jossain vaiheessa, viimeisen kymmenen vuoden aikana. 
Punaisen ruusun päivän viettäminen nykymaailmassa on taianomaista; maailma on täynnä koettelemuksia ja vastoinkäymisiä ja on mukavaa ajatella, että niin syvä ja monimutkainen tunne kuin rakkaus voidaan ilmaista yhdellä kukalla.
Näyttää siltä, ​​että vaikka maailma on ihastunut automaatioon, teknologiaan ja kaiken tekemiseen verkossa, romanttiset teemapäivät ovat aina erityisiä kaikkien sydämissä. Olipa kyseessä ystävänpäivä tai kansallinen punaisen ruusun päivä, sinun tulee yrittää tehdä asioista niin erityisiä ja upeita kuin voit rakastamallesi henkilölle.

 

 

 



 

Jotkut vierailevat tänään ruusutarhassa, jossa eksoottisia lajeja esitellään upeasti. Toiset viettävät mieluummin aikaa omassa puutarhassaan, ehkä valmistavat erityisen aterian nauttiakseen ulkosalla samalla kun nauttivat omien punaisten ruusunkukkiensa tuoksusta. (Jos ruusut eivät vielä kuki, niiden nuppuja voi jo ihailla.)
Toisaalta saatat jopa pitää tätä hyvänä päivänä osoittaaksesi jollekin, kuinka paljon välität. Olipa kyseessä joku erityinen henkilö tai perheenjäsen, on aina hyvä asia osoittaa, että välität hänestä.

 

 


 

 

Tehdäksesi päivästä erityisen, voit ilahduttaa häntä vaikka vain yhdellä uhkealla, punaisella ruusulla, ennen kuin vietät rakkaasi kanssa ihanan illan jne. Mitä tahansa teetkin, ele auttaa pitkälle. 
Mitä tulee intohimoon ja rakkauteen, niitä ei voi koskaan olla liikaa. Joten, jos et ole viettänyt punaisen ruusun päivää aiemmin, niin ehkä tämän päivän pitäisi olla se, josta aloitat. /DOTY  

 

Punaisen ruusun päivä 

#RedRoseDay


- Ja koko kesäkuuhan on myös ruusukuukautta... 

#RoseMonth 

 

 



10.6.2024

Yksinäisyys on kansanterveysongelma






 

Vietämme 10.-16.6.2024 yksinäisyystietoisuusviikkoa


Ihmiset tarvitsevat muita ihmisiä. Jos ja kun ihmisillä ei ole tarpeeksi vuorovaikutusta muiden kanssa, he yksinäistyvät. Yksinäisyys on luonnollinen, yleinen tunne, joka todennäköisesti vaikuttaa joskus kaikkiin planeetan ihmisiin. 

Nyky-yhteiskunnassa yksinäisyys on kasvanut epidemiaksi ja siitä on tullut henkisen ja fyysisen terveyden riskitekijä. Yksinäisyyden vaikutus kuolleisuuteen voi olla yhtä haitallista kuin tupakointi.

Yksinäisyystietoisuusviikko on tapa tiedottaa yksinäisyyden vaikutuksista yhteisöille, jotta he voivat yhdistää luovia ideoita ongelmien ratkaisemiseksi. Teemaviikossa on kyse yhteisöjen luomisesta ja ihmisryhmien tukemisesta, jotka voivat keskustella avoimesti, rehellisesti ja aidosti. 

Yksinäisyys tunnustetaan nykyään kansanterveysongelmaksi.

Taistele yksinäisyyttä ja eristäytymistä vastaan ymmärtäen, että yhteisö edistää terveyttä ja yleistä onnellisuutta. 

Harkitse tapoja, jotka voivat auttaa sinua ja myös muita. Ehkä tämä tarkoittaa sitä, että on harkittava kutsua ystävä luo kahville tai aterialle tai pitää vierailla vanhemman sukulaisen luona. 

Perusta kirjakerho, liity urheilujoukkueeseen, kannusta tapaamiseen kirjastossa tai löydä jokin muu tapa pitää yhteyttä muihin, mikä auttaa edistämään yhteisöllisyyden tunnetta. /DOTY


  Yksinäisyystietoisuusviikko
#LonelinessAwarenessWeek

Home 







9.6.2024

Graffiteja lankojen avulla!





Tiedäthän sen ilmiön, kun puiden ja vähän kaiken muunkin ylle neulotaan/virkataan eräänlainen päällyskerros?

Aivan kuin jotkut tekisivät graffiteja kaikkialle värikkäiden lankojen avulla!



Näitä värikkäitä teoksia näkyy kaikkialla. Joskus kuviot ovat kuin jonkinlainen psykedelinen  sieni, joka kasvaa sukkamaisesti pintojen, kuten puiden, rakennusten ja jopa pyörätelineiden päällä.

Jotenkin nämä normaalit arkipäiväiset esineet ovat yhtäkkiä päällystetty oudolla villaisella kuvioinnilla ja jotkut teokset ovat aivan uskomattoman upeita.

Tämä ilmiö on nimeltään
Kansainvälinen graffitien neulontapäivä.

Käsityötaiturit eri puolilta maailmaa rientävät syleilemään kaikkea lämpimällä mukavuudella. Tartu sinäkin puikkoihin ja koukkuihin ja tee jotakin hassua.

Tätä kutsutaan joskus myös sissineulomiseksi, kniffitiksi, kaupunkineulonnaksi, lankapommitukseksi tai lankamyrskyksi. Riippumatta siitä, miksi sitä kutsut, se on yksinkertaisesti käytäntö, jossa neulottuja taideteoksia lisätään julkisille paikoille.

Graffitien neuloja voi esimerkiksi suunnitella jonkinlaisen värikkään neuleen ja kääriä sen bussipysäkin ympärille.

Tämän ilmiön tavoitteena oli lisätä merkitystä ja väriä kaupunkiympäristöön.

Se ei ole kuin tavallinen graffiti, jossa tarkoituksena on merkitä alueesi. Se ei myöskään todellakaan ole ilkivaltaa.

Tässä on kyse huomion kiinnittämisestä johonkin, jonka useimmat ihmiset jättävät huomiotta.


Kansainvälinen graffitien neulontapäivä lisää myös tietoisuutta virkkauksen ja neulomisen taidosta ja samalla pidetään vähän hauskaa. /DOTY

on 11.6.2024, eli ehdit vielä, jos pidät kiirettä... ;D

#InternationalYarnBombingDay









PS: 

Mutta hei tänään voit viettää 
- jos tahdot - 
mansikka-raparperipiirakka päivää,

#StrawberryRhubarbPieDay

Joudut tosin turvautumaan tuontimansikoihin... 
 

 
 
 
 




8.6.2024

Valtameriä, sudenkorentoja & neulontaa






 

Valtameret peittävät yli 70 % planeettamme pinta-alasta. Ne ovat elämän lähde, joka tukee ihmiskuntaa ja kaikkia muita maan päällä olevia organismeja. 

 

Meret tuottavat vähintään 50 % planeetan hapesta. Ne ovat kotina suurimmalle osalle maapallon biologisesta monimuotoisuudesta ja pääproteiinilähde yli miljardille ihmiselle ympäri maailmaa. Puhumattakaan siitä, että valtameret ovat avainasemassa taloudessamme, sillä arviolta 40 miljoonaa ihmistä työllistyy meriteollisuudesta vuoteen 2030 mennessä.

 

Kaikista eduistaan ​​huolimatta valtameri tarvitsee nyt tukea

 

Noin 90 prosenttia isoista kalakannoista on ehtynyt ja 50 prosenttia koralliriutoista tuhoutunut, ja otamme valtamerestä enemmän kuin se täydentyy. Meidän on työskenneltävä yhdessä luodaksemme uuden tasapainon valtameren kanssa, joka ei enää kuluta sen runsautta, vaan sen sijaan palauttaa sen elinvoimaisuuden ja tuo siihen uutta elämää.

Maailman valtamerien päivä muistuttaa jokaista valtamerten tärkeästä roolista jokapäiväisessä elämässä. Meret ovat planeettamme keuhkot ja tärkeä ravinnon ja lääkkeiden lähde sekä biosfäärin kriittinen osa. 

Päivän tarkoituksena on tiedottaa yleisölle ihmisten toimien vaikutuksista valtameriin, kehittää maailmanlaajuista kansalaisliikettä sekä mobilisoida ja yhdistää maailman väestö maailman valtamerten kestävän hoidon hankkeeseen./United Nations/YK

 

Valtamerien kannattajien on aika keskittyä, jotta meret voivat pysyä puhtaina ja käyttökelpoisina. Eläimet ansaitsevat onnellisen ja turvallisen paikan vaeltaa ja elää. /DOTY



Maailman valtamerien päivä

#WorldOceansDay



 *********

 




 

 


 


Sudenkorentoja on yli 5000 lajia. Se on yksi maapallon aerodynaamisimmista hyönteisistä. Tämä usein aliarvostettu hyönteinen omaa kiehtovia piirteitä. Sen läsnäolo tarkoittaa myös paikallisen hyönteispopulaation vähenemistä. Sudenkorento syö mm satoja hyttysiä päivittäin.

Tämän mielenkiintoisen hyönteisen historia ulottuu 300 miljoonan vuoden taakse. Korennot ovat nykyään pieniä, mutta tutkijat ovat löytäneet fossiileja sudenkorennoista, jotka ovat olleet yhtä suuria kuin nykyajan kotkat.

 


 

Tämän päivän korennoilla on viisi silmää – kaksi valtavaa yhdistelmäsilmää ja kolme pienempää – joiden avulla ne näkevät lähes joka suuntaan.

Sudenkorennolla on myös siivet, jotka lajikohtaisesti hohtavat kaikissa sateenkaaren väreissä. Se on maailman nopeimmin lentävä hyönteinen. Nopeuden lisäksi sudenkorennot hallitsevat lentoaan hämmästyttävän hyvin. Ne voivat lentää taaksepäin, tehdä silmukoita ja 360 asteen käännöksiä, minkä ansiosta ne voivat toimia pienempien hyönteisten nopeatempoisina saalistajina.

Sudenkorennon leuoissa on terävät alaleuat, joita käytetään saaliiden repimiseen ja syömiseen. Niiden purema ei ole vaarallinen ihmisille, mutta saattaa vähän puristaa.

Jotkut voivat löytää sudenkorentoja takapihoiltaan, kun taas toisten on ehkä mentävä kauemmaksi, luonnonsuojelualueelle saadakseen enemmän yhteyttä näihin olentoihin. /DOTY


Sudenkorentopäivä

#DragonflyDay

 



 

 

 

 

 



- Ja jos tahdot seurailla hieman isompia siivellisiä, pihan paarmojen ja itikoiden vähentäjiä, osallistu BirdLife Suomen pönttöbongaukseen 8 - 9.6.2024.

Ohjeet täältä.



 


 

Tänään on myös kansainvälinen neulo julkisesti päivä

Neulominen ei ole vain vanhusten harraste, vaan kaikenikäiset ovat ottaneet tämän keinon luoda jotain ihanaa ja viettää aikaa rentoutuen ja mietiskellen kaikenlaista.


Worldwide Knit in Public -päivä osoittaa, että neulominen on hauskaa ja nautinnollista toimintaa, josta voit olla ylpeä. Neulo julkisesti päivä on loistava tapa kannustaa niitäkin ihmisiä kokeilemaan neulomista, jotka eivät ole koskaan kokeilleet sitä tai edes ajatelleet kokeillakaan!

 

#WorldwideKnitInPublicDay

#KnitInPublicDay







 

 

 










 



PS:


Suomen Latu avaa kesän retkeilysesongin Retkelle-päivien muodossa 8.-9.6.2024.

Osallistu avajaisviikonloppuun ja lähde retkelle! Voit lähteä retkelle omassa hyvässä seurassa, kaverin tai perheen kanssa tai osallistua Suomen Ladun jäsenyhdistyksen järjestämälle retkelle.

Tärkeintä on, että lähdet retkeilemään luonnon helmaan./Suomen Latu 









 

6.6.2024

Kaikki lauantaina mukaan saunan maailmanennätykseen!


 





Järven yli huuto kaikuu 
Kuikka jossain kutsuu 
Sauna lämpiää 
Koivu tuoksuu 

-Una Reinman 


🌿


🇫🇮 Suomen Saunaseuran aloitteesta
on kesäkuun toista lauantaita
vietetty suomalaisen saunan päivänä
jo vuodesta 1986.


Saunan päivä osuu tänä vuonna päivämäärälle 8.6.2024

( En ymmärrä miksi jotkut väittivät 

suomalaisen saunan päivän olevan vasta 10.6.!)

ja se on tietenkin myös liputuspäivä, koska saunan päivästä toivotaan ihan virallista liputuspäivää.


 🇪🇪 Virolaiset rakastavat saunomista yhtä paljon kuin suomalaiset! Lämmitetään lauantai iltana sauna ja tehdään virolaisten kanssa yhdessä Saunan päivän MAAILMANENNÄTYS! 

 

Rekisteröidy ensin tänne! 

Ennätykseen osallistuaksesi
julkaise lauantaina 8.6. klo 19.00 - 20.00 
kuva saunahetkestäsi sivustolle: 
GUINNESS WORLD RECORDS™ OFFICIAL ATTEMPT
= Yhden tunnin aikana Facebookissa 
ennätysmäärä kuvia saunahetkeä
viettävistä ihmisistä -FB-ryhmään.

https://www.facebook.com/groups/worldsaunarecord


 
 


 Vihdat mukaan!

 

🌿  

 

 

Lähteet: 


Visit Estonia  
World Sauna Record 
Suomen Saunaseura 
 
 
 

 #🇫🇮 

#🇪🇪 

#sauna 

#guinnesworldrecord 

 #maailmanennätys  

#finnishsauna 

#saunomisenmaailmanennätys 

#saunanpäivä #🌡️ 

#üheskoos 

#eestisauna 

#suomisauna 

#saunatamisemaailmarekordi 

#vihta #🌿 

  


 
 #📸 byinternet 
Kuvat: kuvapankki 
 
 
 
 
 
 
 
 








5.6.2024

Elinympäristön ennallistamista

 

 



YK:n yleiskokous julisti kesäkuun viidennen päivän maailman ympäristöpäiväksi vuonna 1972. Siitä lähtien teemapäivä on tarjonnut jokavuotisen ikkunan keskusteluun ympäristön merkityksestä, tarpeesta suojella luontoa sekä välttämättömyydestä säilyttää elinympäristömme elinkelpoisena ja lajistoltaan moninaisena, jotta sekä nykyiset että tulevat sukupolvet voivat siitä nauttia.
Päivän tarkoituksena on myös rohkaista ihmisiä ympäristöä vaaliviin toimiin sekä kannustaa jokaista tarkastelemaan omia luontoon liittyviä asenteitaan ja toimintatapojaan. Erilaisia tapahtumia järjestetään ympäristöpäivän kunniaksi yli sadassa eri maassa.
Ympäristöpäivän teema vaihtuu vuosittain. Vuonna 2024 teemana on "elinympäristön ennallistaminen", eli englanniksi #generationrestoration.

Lisätietoa Teemapäivän kotisivuilta.

 

🌍


Maailman ympäristöpäivä
World Environment Day

Suomen YK-liitto


#generationrestoration
#GenerationRestoration


 

 💚

Mekin olemme ennallistajia. Meillä on mm komposti, josta saamme  uutta multaa, joka on uutta elämää.
Ja me istutamme puita,
sekin on ennallistamista.



 🌳

 ∼♡∼ 





 

Tänään on myös kuumailmapallopäivä, #HotAirBalloonDay
Sellaiseen en - edelleenkään - ikinä halua! =D


∼♡∼