Säännöllinen ja kohtuullisen fyysinen aktiivisuus – kuten kävely, pyöräily tai urheilu – hyödyttää merkittävästi terveyttä. Jokin fyysinen aktiivisuus kaiken ikäisenä, on parempi kuin ei mitään. Aktivoitumalla koko päivän suhteellisen yksinkertaisilla tavoilla ihmiset voivat saavuttaa suositellut aktiivisuustasot melko helposti.
Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan turvallinen kävely- ja pyöräilyinfrastruktuuri on myös keino saavuttaa suurempaa terveydellistä tasapuolisuutta. Kävely ja pyöräily voivat vähentää sydänsairauksien, aivohalvauksen, tiettyjen syöpien, diabeteksen ja jopa kuoleman riskiä. Kävelevien ja pyöräilevien ihmisten tarpeiden täyttäminen on edelleen kriittinen osa liikkumisratkaisua, jolla autetaan kaupunkeja erottamaan väestönkasvu lisääntyneistä päästöistä sekä parantamaan ilmanlaatua ja liikenneturvallisuutta. Myös COVID-19-pandemia sai monet kaupungit harkitsemaan uudelleen liikennejärjestelmiään.
Kansainvälinen pyöräpäivä kiinnittää huomiota polkupyörän käytön etuihin – yksinkertaiseen, edulliseen, puhtaaseen ja ympäristöystävälliseen kestävään kulkuvälineeseen. Polkupyörä edistää puhtaampaa ilmaa ja vähentää ruuhkia, ollen kestävä liikennejärjestelmä, joka edistää talouskasvua, vähentää eriarvoisuutta ja vahvistaa samalla ilmastonmuutoksen torjuntaa, joka on ratkaisevan tärkeää kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.
Myönteinen ilmastovaikutus
Yleiskokous hyväksyi 15.3.2022 päätöslauselman yleisen pyöräilyn integroimisesta julkisiin liikennejärjestelmiin. Päätöksessä korostettiin, että polkupyörä on kestävän liikenteen väline ja välittää positiivisen viestin kestävän kulutuksen ja tuotannon edistämiseksi ja sillä on myönteinen vaikutus ilmastoon.YK:n yleiskokous päätti, että polkupyörän ainutlaatuisuus, pitkäikäisyys ja monipuolisuus on yksinkertainen, edullinen, luotettava, puhdas ja ympäristöystävällinen, kestävä, ympäristönsuojelua ja terveyttä edistävä kulkuväline ja julisti kesäkuun kolmannen päivän Maailman pyöräilypäiväksi.
Yleiskokous rohkaisi sidosryhmiä korostamaan ja edistämään polkupyörän käyttöä keinona edistää kestävää kehitystä, vahvistaa lasten ja nuorten koulutusta, mukaan lukien liikuntakasvatus, edistää terveyttä, ehkäistä sairauksia, edistää suvaitsevaisuutta, keskinäistä ymmärrystä ja kunnioitusta sekä sosiaalista osallisuutta ja rauhan kulttuuria.
Yleiskokous suhtautui myönteisesti aloitteisiin järjestää pyöräretkiä kansallisella ja paikallisella tasolla keinona vahvistaa fyysistä ja henkistä terveyttä ja hyvinvointia sekä kehittää pyöräilykulttuuria yhteiskunnassa.
Tänään on
🚴
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti