Translate

4.6.2024

Näkymätön päivä








Oletko sinä joskus halunnut olla näkymätön?  
Ole koska vaan!

 

Näkymätön päiväInvisible Day, tarjoaa meille mahdollisuuden tutkia tätä fantasiaa, seikoilla, jotka liittyvät enemmän sisäiseen rauhaan kuin katoaviin tekoihin. Näkymätön päivä kutsuu meidät vetäytymään arjesta, löytämään lohtua yksinäisyydestä ja tunnistamaan ne hetket, jolloin tunnemme olomme hieman näkymättömiksi tai muun maailman vaatimuksiin väsyneiksi. 
Päivää vietetään myös mielenterveyden vuoksi. Se kutsuu irtautumaan jatkuvasta digitaalimaailmasta ja kehottaa muodostamaan yhteyden sisimpäämme. 
 
Teemapäivä on tauon ottamista arjesta rentoutumiseen, pohdiskeluun ja omasta seurastamme nauttimiseen poissa sosiaalisen median ja työn paineista. Syyt tähän teemapäivään ovat harkittuja ja hyvin tarpeellisia. Astumalla pois sosiaalisuuden valokeilasta saamme mahdollisuuden ladata henkisiä akkujamme.

Tauko voi johtaa parempaan luovuuteen ja tuottavuuteen, kun palaamme rutiineihimme. Näkymätön päivä toimii muistutuksena siitä, että hetken poissa kaikesta oleminen voi antaa meille uuden näkökulman elämäämme ja hengähdystauon, jonka usein unohdamme kiireisissä aikatauluissamme. 
 
 Päivä tarjoaa yksilöille mahdollisuuden irtautua tavallisista rutiineista, ​​korostaen yksilöllisyyttä ja henkistä hyvinvointia. Ajatuksena on ottaa askel taaksepäin hypermaailmasta ja löytää voimia olemalla yhden päivän poissa jatkuvan viestinnän ja yhteiskunnallisten odotusten paineista. Näkymätön päivä resonoi myös ihmisen halun kanssa hetkiin, jolloin voi paeta arjen tavanomaisia ​​vaatimuksia. 

 


Miten teemapäivä syntyi?

 

 
Näkymättömän päivän alkuperä on hieman mysteeri, eikä sen tarkasta alkamisesta ole selvää tietoa. Ilmeistä on päivän yhteys ylikuormittumisen tunteisiin, mikä liittyy läheisesti mielenterveystietoisuuteen ja henkilökohtaisen tilantarpeen tunnustamiseen ja kunnioittamiseen. Tämä teema on yhä tärkeämpi nykymaailmassa, mikä tekee päivästä merkittävän heille, jotka etsivät lyhyttä hengähdystaukoa hektisestä elämästään tai ainaisesta esilläolosta. 
 

 

Miten näkymätöntä päivää voi viettää? 
 
 Tartu niihin elokuviin, jotka olet aina halunnut katsoa, ​​mutta et ole vielä ehtinyt ja osallistu elokuvamaratoniin, ihan yksin. Ajatuksena on kadota elokuvan maailmaan nauttien tarinoista samalla kun olet päivän piilossa ulkomaailmalta. 
 
Yksi keino on Digital Detox, eli irrota kaikki digitaaliset laitteet päivän ajaksi. Ei sosiaalista mediaa, ei sähköposteja, vain sinä ja offline-maailma. Tämä auttaa jäljittelemään tunnetta siitä, että olemme näkymättömiä verkossa, jossa niin suuri osa näkyvästä elämästämme on esillä. 
 
Vietä päivä luonnossa. Mene vaellukselle, käy puistossa tai kävele metsässä. Ole yksin ajatustesi kanssa, kaukana hälinästä, luonnon hoivassa. 
 
Luo jotain. Neulo, maalaa tai askartele, jne. Tee jotakin joka vaatii keskittymistä ja mahdollistaa itseilmaisun. Se on terapeuttinen tapa viettää omaa aikaasi, eheyttää omaa tilaasi ja tehdä jotain kaunista./ DOTY

 

#InvisibleDay

 

 

Ehkä tämä teemapäivä tuli sinulle niin yllätyksenä, ettet tänään voi aikataulusyistä johtuen pitää näkymättömyyspäivää, mutta laita asia korvan taa ja pidä sellainen päivä joskus, tai useinkin... 

Viimeistään lomalla, eikö vaan? 

 

 

 

 

PS: Näkymättömyyskäsite liittyy myös näkymättömän musteen historiallisiin käyttötarkoituksiin. Elementti, joka symboloi salaisuutta ja näkymättömyyttä, muodostaa leikkisän lisän teemapäivän viettoon. 

Sinäkin voit kirjoittaa viestejä näkymättömällä musteella. Sitruunamehu sopii salaisten viestien kirjoittamiseen. Teksti ilmestyy esiin kuumennettaessa paperia  silitysraudalla. Siinäpä hauska idea lähettää piiloviestejä ystäville tai perheelle./DOTY

 

 

 

 



 

Vanhojenpiikojen päiväkin, #OldMaidsDay on tänään, samoin kuin halaa kissaasi päivä, #HugYourCatDay

Olisipa vaan kissa jota halata... 

- Se naapuruston valkoinen kissa on kadonnut... Tai ainakaan se ei ole tänä kesänä kertaakaan käynyt meillä. 

 

Pelkään, että sille on sattunut jotakin... 🐾