Translate

14.1.2018

Paluu arkeen








Itselleni ostin reissulta tämän. 


En muotia, enkä luksusta. 



Tässä peltipurnukassa oli 
alunperin suklaata mutta 
en minä niiden vuoksi sitä halunnut. 
(Loppujen lopuksi kovehdeissakin 
oli vehnää joten ne menivät muille.)  

Halusin sen omakseni 
siksi että sain siitä iki-ihanan 
gluteenittomien keksien purnukan. 



Amarylliksien viimeiset valkoiset 
kukat kukkivat näin 
somasti maljakossa. 





Vuoden ensimmäinen omenapiiras 
syntyi joulun nahistuneista omenista. 
Kummasti ne kuitenkin elävöittävät 
piirasta vaikka niiden poiskuorimani 
kuori oli jo nahkamainen. 



Muruomenapiirakka 


200 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl  (ruoko)sokeria   
2,5 dl gluteenittomia jauhoja  

(Mix, hieno)
1  kananmuna  
0,75 dl  kermaa   
1 tl  leivinjauhetta   
1 tl  vaniljasokeria   
3-4  omenaa  
    kanelia ja sokeria 


Kuori ja pilko omenat paloiksi
ja pirskota paloihin sitruunanmehua 
tummumisen estämiseksi. 
(Ei ole pakollinen) 
Lisää paloihin sokeria 
ja kanelia makusi mukaan
ja sekoita. 

    Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa
sokerin kanssa.
    Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). 


Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.

    Lisää varsinaiseen pohjataikinaan muna,
kerma, leivinjauhe ja vaniljasokeri.  

Sekoita tasaiseksi. 
Taikinan kuuluu olla 
valuvaa tässä vaiheessa. 

    Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja ripottele päälle omenapalat.
  Ripottele omenoiden päälle alussa sivuun jätetty taikina,
-johon voit halutessasi lisätä hieman gluteenittomia 
jauhoja lisää niin
se paistuu piiraan päälle hauskan murumaisesti. 

Ripottele pinnalle
vielä kanelia ja sokeria.

    Paista 200 asteessa n. 30 min.
 


Nauti vaniljajäätelön,
vaniljakastikkeen 
tai kermavaahdon kera.







Ohje on mukaeltu
ja gluteenittomaksi muokattu
 Kotikokki.net-reseptistä.