Maissilastuja aamupalalle...
Maissilastuja iltapalalle...
Kumpi on mieleisempi
maissilastumuoto?
Kumpi on mieleisempi
maissilastumuoto?
Tänään onkin Maissilastupäivä.
Itse leivoin eilen jälleen
suosikkini, Maissisuklaakakun,
tämänpäiväisille vieraille...
200 g voita
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa...
Uuni miltei 200 asteeseen.
(Siis pikkuista vaille...)
Leivitä voilla voideltu irtopohjavuoka
maissijauhoilla.
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
Sekoita hyvin ja ota kattila sivuun jäähtymään.
Vaahdota kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sokeri-munavaahtoon maissijauhot,
johon olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokerin,
ja suolaripauksen.
Lisää joukkoon myös suklaa-voiseos.
(Jos pidät mintun mausta,
lisää piparminttuöljyä muutama tippa...)
Yhdistä varovasti sekoittaen, ei vatkaimella.
Kaada vuokaan.
Paista n: 30 minuuttia,
mieluummin hitunen vaille
puoli tuntia kuin hitustakaan yli
koska muuten kakusta tulee liian kuivakka...
Tortun kuuluukin jäädä hiukan tahmeaksi keskeltä.
Voit halutessasi koristella tortun tomusokerilla...
Torttu on parempaa reilun vuorokauden vanhana,
eli tämä kannattaa tehdä ajoissa jos vieraita on tulossa. =)
Tortun voi myös pakastaa hyvin.
Sulata huoneenlämmössä,
älä mikrossa.
Ohje on GLUTEENITON ja hiukan muokattu versio
Maizena-paketin suklaatorttuohjeesta.
Tämä kakku paranee
vanhetessaan. =)
suosikkini, Maissisuklaakakun,
tämänpäiväisille vieraille...
200 g voita
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa...
Uuni miltei 200 asteeseen.
(Siis pikkuista vaille...)
Leivitä voilla voideltu irtopohjavuoka
maissijauhoilla.
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
Sekoita hyvin ja ota kattila sivuun jäähtymään.
Vaahdota kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sokeri-munavaahtoon maissijauhot,
johon olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokerin,
ja suolaripauksen.
Lisää joukkoon myös suklaa-voiseos.
(Jos pidät mintun mausta,
lisää piparminttuöljyä muutama tippa...)
Yhdistä varovasti sekoittaen, ei vatkaimella.
Kaada vuokaan.
Paista n: 30 minuuttia,
mieluummin hitunen vaille
puoli tuntia kuin hitustakaan yli
koska muuten kakusta tulee liian kuivakka...
Tortun kuuluukin jäädä hiukan tahmeaksi keskeltä.
Voit halutessasi koristella tortun tomusokerilla...
Torttu on parempaa reilun vuorokauden vanhana,
eli tämä kannattaa tehdä ajoissa jos vieraita on tulossa. =)
Tortun voi myös pakastaa hyvin.
Sulata huoneenlämmössä,
älä mikrossa.
Ohje on GLUTEENITON ja hiukan muokattu versio
Maizena-paketin suklaatorttuohjeesta.
Tämä kakku paranee
vanhetessaan. =)