Translate

23.1.2018

Käsintehty







Presidenttimme Sauli Niinistö on kertonut 
tärkeimmän esineensä olevan mustekynä. 
Miten herttaista! 

 Maailmasta ei saa tulla sellainen teknorobottitietokonemaa, 
ettei käsinkirjoittamista enää tarvittaisi.
Opettajat, huom. 

Muutenkin kaikkia tärkeitä kädentaitoaineita vähennetään ja lopetetaan! 
Sellaisia joista on oikeasti apua arjen elämässä, niin kuin kotitaloutta, kuvaamataitoa, 
käsitöitä ja vaikkapa nafltaliinista kaivettuna voisi toimia sellainenkin kuin kansalaistaito
jotta nuorisosta ei tulisi avuttomia... 

Mutta pääasiani oli Käsinkirjoittaminen jolla on tänään ikioma teemapäiväkin
Kai sinäkin kirjoitat käsin jotakin? Edes kauppalappuja? Muistiinpanoja? 
Allakkaa? Päiväkirjaa? Vai ovatko kaikki muistettavat asiasi visusti puhelimessasi?
Tai aktiivisuusrannekkeessasi? 



Kai kirjoitat vielä kirjeitä? 
Edes joskus? 
Tai edes joulukortteja? 
Onnittelukortteja? 
Vai tulostatko niihin 
osoitteet ja värssyt tietokoneella? 




Minä uskon käsinkirjoitettuun enkä siitä luovu.
Muistan asiat paremmin juuri niin, 
itse käsin kirjoittamalla. 






Lisää käsintehtyä seuraa tässä: 
tänää kun on lisäksi Piirakkapäivä. Kai sinäkin leivot?
Kai pian keittiöissämme hääräilee jonkinlaisia kokkausrobottejakin... 
Apua!
Ei meillä! =D
Ohessa ruokaisa suolainen gluteeniton kasvipiirasohje. 



 

Kasvispestopiiras 

 

n 250g pehmeää voita 
n 6 dl gluteenitonta jauhoseosta 
2 kananmunaa 
n 1 dl kylmää vettä 
ripaus suolaa 
Juustokuminaa 
Puolikas purjosipulia 
Keltasipuli 
Italian pestokasvisseospussi 
(+ pakastepinaattia) 
 sekä:
2,5 dl ruokakermaa 
1 kananmuna 
Emmentaljuustoraastetta 
basilikaa 
suolaa maun mukaan 
pippuria maun mukaan
Paista n 45 min 175 asteessa 


Tee ensin taikina nyppimällä pehmeä voi jauhoihin. 
Lisää kananmunat ja kylmä vesi ja sekoita nopeasti. 
Älä vaivaa liikaa ettei taikina sitkisty. 
Nosta taikina samantien voidellulle piirasvuualle ja muotoile käsin. 
Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

Laita uuni ja paistinpannu kuumemaan. 
Kuumenna öljytilkassa juustokuminaa 
ja laita purjosipuli renkaina paistumaan 
silputun keltasipulin kanssa. Lisää Italian pestokasvisseos 
(ah, mikä tuoksu tästä syntyykään!) 
sekä jäiset pinaattikuutiot. (n 4 kuutiota)
-Pinaatti ei ole pakollinen...

Nosta seos samantien piirakkavuokaan taikinan päälle. 
Tee päällisosa sekoittamalla ainekset yhteen juustoraastetta lukuunottamatta 
jonka lisäät seoksen päälle vuokaan. 
(Juuston voi sekoittaa seokseenkin.)

Paista. 
Ihastu. 
Tarjoile heti 
tai jäähtyneenä 
lämmittämällä annos mikrossa.





PS: 
Presidentistä puheenollen, 
me olemme jo käyneet 
ennakkoäänestämässä? Sinä?