Presidenttimme Sauli Niinistö on kertonut
tärkeimmän esineensä olevan mustekynä.
Miten herttaista!
Maailmasta ei saa tulla sellainen teknorobottitietokonemaa,
ettei käsinkirjoittamista enää tarvittaisi.
Opettajat, huom.
Opettajat, huom.
Muutenkin kaikkia tärkeitä kädentaitoaineita vähennetään ja lopetetaan!
Sellaisia joista on oikeasti apua arjen elämässä, niin kuin kotitaloutta, kuvaamataitoa,
käsitöitä ja vaikkapa nafltaliinista kaivettuna voisi toimia sellainenkin kuin kansalaistaito,
jotta nuorisosta ei tulisi avuttomia...
Mutta pääasiani oli Käsinkirjoittaminen jolla on tänään ikioma teemapäiväkin.
Kai sinäkin kirjoitat käsin jotakin? Edes kauppalappuja? Muistiinpanoja?
Allakkaa? Päiväkirjaa? Vai ovatko kaikki muistettavat asiasi visusti puhelimessasi?
Tai aktiivisuusrannekkeessasi?
Kai kirjoitat vielä kirjeitä?
Edes joskus?
Tai edes joulukortteja?
Onnittelukortteja?
Vai tulostatko niihin
osoitteet ja värssyt tietokoneella?
Minä uskon käsinkirjoitettuun enkä siitä luovu.
Muistan asiat paremmin juuri niin,
itse käsin kirjoittamalla.
Lisää käsintehtyä seuraa tässä:
tänää kun on lisäksi Piirakkapäivä. Kai sinäkin leivot?
Kai pian keittiöissämme hääräilee jonkinlaisia kokkausrobottejakin...
Apua!
Ei meillä! =D
Ohessa ruokaisa suolainen gluteeniton kasvipiirasohje.
Kasvispestopiiras
n 250g pehmeää voita
n 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 kananmunaa
n 1 dl kylmää vettä
ripaus suolaa
Juustokuminaa
Puolikas purjosipulia
Keltasipuli
Italian pestokasvisseospussi
(+ pakastepinaattia)
sekä:
2,5 dl ruokakermaa
1 kananmuna
Emmentaljuustoraastetta
basilikaa
suolaa maun mukaan
pippuria maun mukaan
Paista n 45 min 175 asteessa
Tee ensin taikina nyppimällä pehmeä voi jauhoihin.
Lisää kananmunat ja
kylmä vesi ja sekoita nopeasti.
Älä vaivaa liikaa ettei taikina
sitkisty.
Nosta taikina samantien voidellulle piirasvuualle ja muotoile
käsin.
Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
Laita uuni ja paistinpannu kuumemaan.
Laita uuni ja paistinpannu kuumemaan.
Kuumenna öljytilkassa juustokuminaa
ja laita purjosipuli renkaina
paistumaan
silputun keltasipulin kanssa. Lisää Italian pestokasvisseos
(ah, mikä tuoksu tästä syntyykään!)
sekä jäiset pinaattikuutiot. (n 4
kuutiota)
-Pinaatti ei ole pakollinen...
Nosta seos samantien piirakkavuokaan taikinan päälle.
-Pinaatti ei ole pakollinen...
Nosta seos samantien piirakkavuokaan taikinan päälle.
Tee päällisosa sekoittamalla ainekset
yhteen juustoraastetta lukuunottamatta
jonka lisäät seoksen päälle
vuokaan.
(Juuston voi sekoittaa seokseenkin.)
Paista.
(Juuston voi sekoittaa seokseenkin.)
Paista.
Ihastu.
Tarjoile heti
tai jäähtyneenä
lämmittämällä annos mikrossa.
PS:
Presidentistä puheenollen,
me olemme jo käyneet
ennakkoäänestämässä? Sinä?