Hae tästä blogista

15.11.2013

Lumisadetta vain pallossaVaikka pohjoinen Suomi
on jo lumen peitossa, maa
täällä eteläisessä Suomessa
 on vielä lumeton,
likaisenharmaanvihertävä ja sataa vettä.Menin vintille etsien joulukoristeet esille,
vain katsellakseni ja tutkaillakseni niitä siinä vinttihuoneen lattialla.
Tarkistaakseni, ovatko kaikki huolella viime tammikuussa talteenlaitetut
koristukset yhä ehjiä.

Lämpötilojen vaihtelut eivät tee hyvää muutamille koristeille
eikä tavaroiden säilytyspaikkana toimiville pahvilaatikoille.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Onneksi kaikki joulukuusenoksahassutukset ja muutkin joulu-joulu-jutut olivat tallella. Ne pari rakasta jouluista lumisadepalloanikin, joita erityisesti kaipailin, noiden muiden, jo esilläolevien hilepallojen seuraksi.

On aina yhtä sykähdyttävä hetki nähdä jouluiset koristukset, lisättynä tietenkin sillä yhdellä, joka joulun ihan uuden uutukaisella kuusenkoristeella. Se tämän tulevan joulun uusi koriste on jo ostettu. Löytyi Robin Hoodista viimevuotisten koristeiden aleunnuslaatikosta toissapäivänä.

Olin jo unohtanut, mitä kaikkea meillä onkaan jouluisen ajan koristukseksi olemassa, vaikka tuo miekkonen tosiaan tuntee suorastaan jostakin ihmeen käsittämättömästä syystä vastenmielisyyttä joulua kohtaan. Myös kodin koristelu oli hälle ensi alkuun hämmennystä aiheuttava seikka. On se miun seurassani näinä vuosina oppinut joulua jotenkin sietämään. Ihan inasen. =)

Kolme pahvilaatikollista joulusomisteita
odottaa nyt olohuoneen nurkassa sitä hetkeä,
kun rohkenen ottaa ne esille
ja miettiä, mitä laitan minnekin.
Mutta hys-hys siitä vielä... =)

 
Minun jouluni 
on tunnetta,
kodikkuutta,
lapsellista hassutusta
 ja valoa pimeydessä... 

Luulin, ettei meillä ole enää yhtään ulkovalonauhoja joten menin ja ostin viime viikonloppuna yhdet sellaiset. Ripustelin ne sitten vesisateessa haravanvarren avulla pihamaalle pystyttämiini muutamiin kaasulinjalta haettuihin, jonkun miekkosen syyskesällä järeällä raivaussahalla kaatamiin haapoihin. Mielestäni valonauha tuli ripusteltua haapojen oksille kauniin tähtimäisesti, mutta kun sen päivän iltahämärä saapui, näytti lamppurivistöasetelmani keittiön ikkunasta katsottuna valaistulta nuolelta, joka osoittaa alaspäin!

 Onneksi Goce-satelliitti  joka todisti ettei maapallo olekaan pyöreä, jo putosi vaaraa ihmisille aiheuttamatta ihan muualle, ettei valonuoleni toiminut sen laskeutumisvalona. Satelliitin viimeisiä päiviä tuli mielenkiinnolla netin kautta seurattua. Se kulki meidän pienen maamme yli aina hujauksessa, vajaassa parissa minuutissa... Hurja mikä vauhti sillä oli päällä viimeiseen asti.
Toisaalta tämän pihamaan ikuinen tuuli muuttaa kuitenkin joka puuskutuksellaan valonauhojeni paikkoja hitusen, joten lamppujen yhä uudelleen ja uudelleen muodostama kuvio on siten kuin elävä taideteos. Ehkä lamppujen kuvio tänään ei enää muistutakaan nuolta, vaan jotain aivan muuta. Ripustelen ne toiset, joulutavaralaatikoista löytyneet pihavalot jonnekin muualle, sillä ne ovat liian erilaiset lamppujensa lämpösävyltä noihin uusiin verrattuna, että ne tappelisivat vaan turhaan keskenään samassa puussa roikkuessaan.


Lauantaina etsimme lähikaupoista Myllyn parasta torttutaikinaa mutta sepä oli loppu ja sunnuntaina ei ikäväkseni lähikaupat olleet auki, ja kun mää sille päivälle olin suunnitellut meidän kahden ihan pikkuruista pikkujoulua. Onneksi Hani tiesi työmatkareittinsä varrelta pienen kyläkaupan, jonne sitten ajeltiin, jossa toden totta olikin ovi auki, autoja pihamaalla ja asiakasjonoa kaupan perälle saakka. Sieltäkään en juuri sitä valmistaikinaa löytänyt mutta Myllyn paras lehtitaikinaa löytyi ja ne tortut (tosin hiukan kuivakat) saatiin paistettua ja tuoksuva talviherkkujen kausi avattua.


Pikkujouluksi riittää, 
että pöydällä on kynttilä tai pari palamassa 
ja kahvin kanssa on näitä
ruotsalaisten haukkumia joulutorttuja. 
Ei tarvita muuta. 
No ehkä pari oman kullan suukkoa. =)
 ♥

Oikeaa lunta odotellessani voin
varovasti ravistella lumisadepalloja 
kuvitellen itseni sisään niiden maailmaan 
ja toivoa kaikesta huolimatta vähälumista talvea. Tämä kostea keli saisi vaihtua jo pikkupakkasiin.
Loppuisi nenun niiskutus. 
Saisin tuulettaa taas petivaatteita ja mattoja pihalla. 
Sillä tavalla tehtynä ulkoilman sisälletuominen raikastaa kaiken. 
Ajatuksetkin.

PS:
Joulu saattaa olla täällä etelässä lumeton...

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin rakastan noita lumisadepalloja :). Tosin olen hiukan kranttu siitä, mitä siellä sisällä saisi olla, mutta on ne vaan niin ihania :)

Hallatar kirjoitti...

Samoin. =) Olen vaan tullut vahingossa antaneeksi lahjoiksi muille näitä keräämiäni lumisadepalloja... =) Nyt olen päättänyt olla itsekäs ja kerätä niitä vain itselleni. =))))))

Taika kirjoitti...

Poro lumisadepallo on aika kiva ja tuo enkeli löytyy itseltänikin. :)

Hallatar kirjoitti...

Oltiinko taas samiksii Taika!? =)

Kruunupäinen enkeli on Rakverestä vuosi sitten bongattu.
Peuran osti miulle Hani joskus joululahjaksi ja tuo keijupallo on oikeasti tyttären mutta hän on unohtanut sen luokseni. =)

mm kirjoitti...

Hyvän jouluvihjeen jo täältä sinulta sainkin. En ole osannut miettiä torttutaikinan ja lehtitaikinan eroja. Nyt osaan. Kiitos :)

Hallatar kirjoitti...

MM <3

Ehkä lehtitaikinasta tulisi hyviä voilepäkeksejä. =)

Arttorius kirjoitti...

Jooh, myllyn parhaasta tulee parhaat tortut. :]

Hallatar kirjoitti...

Näin on! :) Tai ainakin Toiseksi parhaat minun äitini omasta voitaikinastaan tekemien vanhanaikaisten torttujen jälkeen. <3

Maireanna kirjoitti...

Nuo lumisadepallot ovat ihania..en ole niihin törmännyt vielä. Mutta JOS, niin aion ostaa oitis. Siinä on pieni maailma kämmenellä ja kun hiukan ravistaa niin saa aikaan ihanan sateen. Meillä ei ollut edes lapsilla tuota :-( Nyt aion korjata puutoksen, katsovat mielellään nytkin, joten ei liian myöhäistä.

Hallatar kirjoitti...

=)

Anonyymi kirjoitti...

mitähän sarjaa tuo kruunupäinen enkeli pallo on? (toiseksi ylin kuva, vasemmalla)

Hallatar kirjoitti...

Heips. Sattui olemaan jälleen lähettyvillä lipaston päällä niin kurkistin. Sen pohjassa on tarra jossa kerrotaan näin: Valmistuttaja: Natura, Tampere, Finland. Oliko tästä mitään apua?

Anonyymi kirjoitti...

kiitos tiedosta :)

Hallatar kirjoitti...

Ollos hyvä. :)

Anonyymi kirjoitti...

kiitos tiedosta, oli apua :)