Translate

3.1.2020

Mene takaisin nukkumaan!
Tänään me joiden 
ei tarvitse mennä töihin  
kodin ulkopuolelle, 
voimme viettää 

tai upeasti sanottuna 
 Unifestivaalia.
Uni on ihmisen perustarve ja antaa kehollemme takaisin energiaa seuraavaan päivään, pitää mielen valppaana ja valmiina toimintaan.
Unenpuute voi olla kohtalokasta ihmisen keholle ja mielelle. 

Unenpuute voi aiheuttaa ajoneuvoliikenteen onnettomuuksia, joita tapahtuu päivittäin. 

Unella on tärkeä rooli ajattelun ja oppimisen prosesseissa. Tiedämme että unenpuute haittaa näitä kognitiivisia prosesseja monin tavoin. Unenpuute heikentää huomiota, tarkkaavaisuutta, keskittymistä, päättelyä ja ongelmanratkaisuja. 
Uni auttaa säilyttämään muistoja päivän kokemuksista. Jos meillä on unenpuutetta, emme muista paljonkaan edellisen päivän kokemuksista.
Tämä tekee nukkumisesta uskomattoman tärkeää. 

Luultavasti vaarallisin vaikutus  pitkäaikainen unenpuutteella on, että se voi aiheuttaa monia, jopa tappavia terveysongelmia. Tässä muutamia unenpuutteen aiheuttamia esimerkkejä: 

-Sydänsairaudet 
-Sydänkohtaus 
-Sydämen vajaatoiminta
-Epäsäännöllinen syke
-Korkea verenpaine
-Aivohalvaus
-Diabetes 
Nukkumispäivän perusti varmaankin joku syvällinen henkilö joka rakasti nukkumista.
Tänään on myös Suklaakirsikat otettiin käyttöön Cellan konvehdeissa New Yorkissa, vuonna 1929 eli pian sata vuotta sitten!
Kirsikkasuklaa oli välitön hitti ja niitä on yhä valikoimissa. Myynnissä on toki muidenkin valmistamia  kirsikkakonvehteja sekä muunlaisia kirsikkasuklaita. 

Joulupukki toi minulle jouluna 
(näiden sijaan, joita pukki ei kuulemma enää kaupoista löytänyt) tosi tummaa
kirsikkachilisuklaata! 
Pelästyin ensin, olisiko chiliä 
ehkä liikaa, mutta onneksi ei ollut.
Hyvää oli! 


Tänään on myös 
#DrinkingStrawDay,Nyt kun käydään keskustelua siitä, miten muoviset mehupillit pitäisi korvata paperisilla, olisi otettava huomioon, ettei aiheutettaisi uusia ongelmia, mm paperipillien liiman muodossa. 


Liiman pitäisi olla luonnollista ainetta, joka ei aiheuttaisi kellekään minkäänlaisia ongelmia. Ei ihmisille, eläimille eikä viime kädessä luonnolle.