9.1.2020

Aprikoosipäivä














Aprikoosi, ”Armenian luumu” (Prunus armeniaca) on Kiinasta alkuperäisin oleva hedelmä, jota viljellään paljon Turkissa. 


Välttyäksesi liiallisista kemikaaleilta ja torjunta-aineilta, varmista ennen aprikoosin syömistä että hedelmän alkuperä on orgaaninen. Orgaaniset aprikoosit voi nauttia turvallisesti myös kuorineen, jolloin kuoressakin olevat ravintoaineet saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaalla tavalla.


 Aprikoosi suositellaan nautittavaksi mielellään hyvin kypsänä, sillä raaka hedelmä voi aiheuttaa epämiellyttäviä ruoansulatusvaivoja.



Kuivatussa  aprikoosissa  on korkea rautapitoisuus.



Aprikoosin siemenistä valmistetaan  kuuluisaa italialaista makulikööriä Amarettoa.





Voit valmistaa makean aprikoosikompotin tai marmeladin valmistamalla aprikoosit esimerkiksi tämän ohjeen mukaisesti (korvaa vain ohjeessa käytetyt mandariinit aprikoosilla). Kompotti ja marmeladi sopivat erinomaisesti tuomaan pirteää makeutta esimerkiksi jogurttiin, leivonnaisiin ja välipalakekseihin./Askel terveyteen 


Tänään on siis
 Aprikoosipäivä
 

Ei kommentteja:

Joko jättiläisen olisi aika herätä?

Viron katajaisella Saarenmaalla, jossa on aina asustanut sitkeitä ja vahvoja merenkävijöitä, hallitsi muinoin rohkea jättiläinen Suur-Tõll....