Aprikoosi, ”Armenian luumu” (Prunus armeniaca) on Kiinasta alkuperäisin oleva hedelmä, jota viljellään paljon Turkissa.
Välttyäksesi liiallisista kemikaaleilta ja torjunta-aineilta, varmista ennen aprikoosin syömistä että hedelmän alkuperä on orgaaninen. Orgaaniset aprikoosit voi nauttia turvallisesti myös kuorineen, jolloin kuoressakin olevat ravintoaineet saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaalla tavalla.
Aprikoosi suositellaan nautittavaksi mielellään hyvin kypsänä, sillä raaka hedelmä voi aiheuttaa epämiellyttäviä ruoansulatusvaivoja.
Kuivatussa aprikoosissa on korkea rautapitoisuus.
Aprikoosin siemenistä valmistetaan kuuluisaa italialaista makulikööriä Amarettoa.
Voit valmistaa makean aprikoosikompotin tai marmeladin valmistamalla aprikoosit esimerkiksi tämän ohjeen mukaisesti (korvaa vain ohjeessa käytetyt mandariinit aprikoosilla). Kompotti ja marmeladi sopivat erinomaisesti tuomaan pirteää makeutta esimerkiksi jogurttiin, leivonnaisiin ja välipalakekseihin./Askel terveyteen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti