Terveisiä sinne
minne emme voi nähdä
kaikille heille
joita meillä on ikävä
-Una Reinman
Suomessa vietetään Pyhäinpäivää,eli pyhäinmiestenpäivää nykyään aina lauantaina,aikaisintaan 31. lokakuutaja viimeistään 6. marraskuuta.
Lauantaina se on ollut Suomessa vuodesta1955 lähtien ja samalla Marian ilmestyspäivä siirrettiin sunnuntaille.
Suomessa katolinen kirkkokin viettää samalla Kaikkien poisnukkuneiden uskovien muistopäivää ja sitä seuraavana päivänä eli marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina Kaikkien pyhien juhlaa eli Pyhäinpäivää.
Espanjassa ja latinalaisessa Amerikassa Kuolleiden päivä (esp. Día de los Muertos, Día de los Difuntos tai vain Día de Muertos) on vainajien muistojuhla, jota vietetään 1.–2. marraskuuta.
Juhla on erityisen merkittävä Meksikossa, jossa se on yleinen vapaapäivä.
Synkästä juhlinnan aiheesta huolimatta se on iloinen, jopa riehakas juhla.
Päivää vietetään myös Yhdysvalloissa, jossa on suuri meksikolaisvähemmistö, Filippiineillä sekä joissakin Latinalaisen Amerikan maissa. Brasiliassa se on yleinen vapaapäivä.
Halloween eli vanha pyhäinpäivän aatto on kuitenkin anglosaksisten maiden tapaan yhä 31.10. eli viimeistään pyhäinpäivänä, joskin käytännön syistä Suomessa tätä epävirallista päivää juhlitaan eniten jo edeltävänä lauantaina tai vasta pyhäinpäivänä.
Venäjällä pyhäinpäivää nimitetään Vanhempienpäiväksi. Silloin on vanhastaan käyty haudoilla ja muisteltu kuolleita ystäviä ja sukulaisia.