Vielä ehdit valmistaa
valmistujaisiin marenkikakun!
(Gluteeniton)
Marenkipohjaan:
6 kpl kananmunan valkuaista
2 tl sitruunan mehua
3 dl sokeria
1 tl Maizena maissitärkkelystä
Täyte:
2,5 dl Kuohukermaa
2 tl Sokeria
n: 0,5 - 1 l Mansikoita
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sitruunanmehu joukkoon vatkauksen aikana.
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti
valkuaisvaahdon joukkoon.
Laita taikina pursottimeen.
Pursota valkuaisvaahto pellille
leivinpaperin päälle ympyrän muotoon
(halkaisija noin 26 cm) siten,
että keskelle jää syvennys.
Paista marenkipohjaa 100 °C:n
lämpötilassa noin 1,5 tuntia.
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti
valkuaisvaahdon joukkoon.
Laita taikina pursottimeen.
Pursota valkuaisvaahto pellille
leivinpaperin päälle ympyrän muotoon
(halkaisija noin 26 cm) siten,
että keskelle jää syvennys.
Paista marenkipohjaa 100 °C:n
lämpötilassa noin 1,5 tuntia.
Jos tahdot monikerroksisen Pavlovan
joudut paistelemaan monta pohjaa.
Yhteen leivinpeltiin mahtuu kaksi
eri kokoista pohjaa.
Tästä annoksesta tulee iso leivinpellin kokoinen,
yksi keskisuuri ja yksi pienempi marenkipohja.
yksi keskisuuri ja yksi pienempi marenkipohja.
Tai vastaavasti
kaksi samankokoista eri pelleille.
kaksi samankokoista eri pelleille.
Taikinan voit säilyttää pursottimessa
edellisten pohjien paiston ajan
tai pursottaa seuraavat pohjat/pohjan leivinpaperilleen
tai pursottaa seuraavat pohjat/pohjan leivinpaperilleen
ja pellilleen odottelemaan huoneenlämpöön
omaa paistovuoroaan.
Jäähdytä pohjat ilmavasti esim: ritilällä.
Voit säilyttää niitä joko pakastimessa tai
huoneenlämmössä esim: peltirasioissa.
Valmista Pavlovan täyte
Jäähdytä pohjat ilmavasti esim: ritilällä.
Voit säilyttää niitä joko pakastimessa tai
huoneenlämmössä esim: peltirasioissa.
Valmista Pavlovan täyte
vasta hetkeä ennen tarjoilua:
Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Viipaloi mansikat joukkoon.
Aseta kakkuun täytteeksi vuorotellen
mansikoita ja kermavaahtoa.
Päälle vielä kermaa ja mansikoita.
Päälle vielä kermaa ja mansikoita.