Translate

2.6.2017

Mansikka-Pavlova





Vielä ehdit valmistaa 
valmistujaisiin marenkikakun! 


(Gluteeniton) 

Marenkipohjaan: 
6 kpl kananmunan valkuaista 
2 tl sitruunan mehua 
3 dl sokeria 
1 tl Maizena maissitärkkelystä 


Täyte: 
2,5 dl Kuohukermaa 
2 tl Sokeria 
n: 0,5 - 1 l Mansikoita 


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
Lisää sitruunanmehu joukkoon vatkauksen aikana. 
Sekoita sokeri ja  maissitärkkelys varovasti 
valkuaisvaahdon joukkoon. 

Laita taikina pursottimeen. 
Pursota valkuaisvaahto pellille 
leivinpaperin päälle ympyrän  muotoon 
(halkaisija noin 26 cm) siten, 
että keskelle jää syvennys. 

Paista marenkipohjaa 100 °C:n 
lämpötilassa noin 1,5 tuntia. 

Jos tahdot monikerroksisen Pavlovan 
joudut paistelemaan monta  pohjaa. 
Yhteen leivinpeltiin mahtuu  kaksi 
eri kokoista pohjaa. 
Tästä annoksesta tulee iso  leivinpellin kokoinen, 
yksi keskisuuri ja yksi pienempi marenkipohja. 
Tai vastaavasti 
kaksi samankokoista eri  pelleille. 

Taikinan voit säilyttää  pursottimessa 
edellisten pohjien paiston ajan  
tai pursottaa seuraavat  pohjat/pohjan  leivinpaperilleen 
ja pellilleen odottelemaan  huoneenlämpöön 
omaa paistovuoroaan. 

Jäähdytä pohjat ilmavasti esim: ritilällä. 
Voit säilyttää niitä joko  pakastimessa tai 
huoneenlämmössä esim:  peltirasioissa. 


Valmista Pavlovan täyte 
vasta hetkeä ennen tarjoilua

Vatkaa kerma ja sokeri  kuohkeaksi vaahdoksi. 
Viipaloi mansikat joukkoon. 
Aseta kakkuun täytteeksi  vuorotellen 
mansikoita ja kermavaahtoa. 
Päälle vielä kermaa ja  mansikoita. 





Ei kommentteja: