Translate

1.10.2019

Juotko kahvisi mustana vai maidolla?





Tänään on  
Kansainvälinen kahvipäivä.


Tutkijat ovat selvittäneet, 
mitä tietynlainen kahvipreferenssi 
kertoo ihmisestä:  



Kahvi mustana


 Innsbruckin yliopiston tutkijoiden mukaan ihmiset, jotka pitävät mustasta kahvista, retiiseistä, tonic-vedestä ja selleristä ja muista kitkeristä ruoista ovat  todennäköisemmin psykopaatteja.  

Journal of Appetite -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin 1000 aikuisen makumieltymyksiä ja niiden yhteyttä persoonallisuuteen. Persoonallisuustesteissä etsittiin psykopatian lisäksi merkkejä muun muassa narsismista ja sadismista.
Mustan kahvin juojia on muissa tutkimuksissa luonnehdittu ihmisiksi, jotka haluavat pitää asiat yksinkertaisina. He ovat kärsivällisiä, mutta eivät pidä muutoksista elämässään. Mustaa kahvia juovat ovat todennäköisemmin myös luonteeltaan hiljaisia ja mielialaltaan ailahtelevia.


Espresso


Espressoa suosivat ovat tutkimusten mukana luonnollisia johtajia. He ovat ahkeria ja työskentelevät paljon. Heidän ahkeruutensa inspiroi myös muita, sekä työelämässä että kotona. 
Espressonjuojat nauttivat suoraviivaisesta elämästä.



Kahvi maidon kanssa


Lattea juovat tai maitoa kahviinsa lisäävät ovat tutkimusten mukaan turvallisuudenhakuisia. He ovat myös empaattisia ja haluavat auttaa ja miellyttää muita. He etsivät tapoja pehmentää kitkeryyttä elämässään, aivan kuten he tekevät kahvinsakin kanssa lisäämällä maitoa. 
Maitokahvia suosivat voivat kuitenkin polttaa itsensä loppuun, kun eivät muista huolehtia omasta hyvinvoinnistaan tarpeeksi.

Kofeiiniton kahvi


Kofeiinitonta kahvia juovat ovat todennäköisemmin luonteeltaan pakkomielteisiä ja kontrolloivia. He ovat perfektionisteja ja erittäin tietoisia omasta terveydestään sekä kehostaan.
He tekevät yleensä terveellisiä valintoja elämässään, mutta se voi helposti mennä myös liiallisuuksiin. He saattavat huolehtia liikaa kaikesta ja stressaantua. / MTV3 


Ja kahvihan on tietenkin Reilun kaupan 
kahvia koska koko lokakuu on 
Reilun kaupan kuukausi.





- PS: minä juon kahvini maidon kanssa.
Eihän sitä VOI juoda ilman maitoa... 


Kuvassa reissumme kahveja, 
pääasiassa cappuccinoja. 
Nam! 

- Eli kissoista aloitettiin reissukuvien 
katselu ja toisena tulee kahvi... 
- Hyvä tärkeysjärjestys! =D 

 



PS2: Tämänkin uutisen 
löysin Maikkarilta: 

Työpaikoilla saattaa monilta pöydiltä bongata erilaisia humoristisilla kuvilla tai "maailman paras äiti"-teksteillä varustettuja kahvi- ja teemukeja. Keittiön kaapit notkuvat ihania, omia kuppeja, jotka varmasti voivat piristää rankkaa päivää, mutta kuuman juoman seassa saattaa vaania ikävä yllätys – nimittäin iso kasa bakteereja.

Arizonan yliopiston ympäristömikrobiologian professori Charles Gerban mukaan jopa 90 prosentissa työpaikkojen mukeista löytyi vaarallisia bakteereja, ja niistä 20 prosentista ulostebakteereja. Kupeissa oleilevat bakteerit voivat tutkijan mukaan elää jopa kolme päivää. 


Tuskinpa kukaan kuitenkaan ottaa kahvimukiaan vessan puolelle mukaan, mutta mistä bakteerimäärät sitten johtuvat? Gerban mukaan mukien peseminen yhteisessä keittiössä tai taukohuoneissa on syynä likaisuuteen.

Astioiden pesemiseen käytettyjä pesusieniä tai harjoja ei puhdisteta säännöllisesti ja kunnolla, joten niihin kertyy suuri määrä erilaisia pöpöjä. Mukit eivät siis oikeasti puhdistu vaan bakteerit vain liikkuvat paikasta toiseen.

Käytettyä kahvikuppia ei saisi myöskään jättää lojumaan työpöydälle, sillä tyhjässäkin mukissa alkavat bakteerikasvustot kukoistamaan nopeasti. 

Bakteerikasvustojen sytymistä voi kuitenkin välttää helposti pesemällä kupit heti käytön jälkeen kuumalla vedellä ja saippualla, puhtaalla tiskiharjalla tai sienellä. Jos työpaikan tiskiharjan puhtaus epäilyttää, kannattaa harja pestä ennen astioiden pesua kuumalla vedellä ja saippualla. 


Saattaa olla jopa ihan hyvä idea pakata oma kuppi silloin tällöin laukkuun, ja antaa sille kunnon pesu astianpesukoneessa tai tiskiharjalla kotioloissa. Myös kahvin ja teen juominen pahvimukista on yksi hygienisempi, mutta vähemmän ekologinen vaihtoehto. /MTV3



 *****


Tänään on myös 
Tee nettitesti! 
Mensan testi kertoo 
suuntaa antavan ÄO:tasosi! 
- Muista että vain virallinen 
testi antaa tarkan tuloksen. 


 *****



 Tänään on myös 

Kansainvälinen 
Ikääntyneiden päivä

eli Vanhusten päivä,
Vanhustyön keskusliitto, YK 
 
 

Hellä halaus 
tänään 
kaikille 
ikääntyneille 
rakkaillemme.  




Tämä koko viikko 1.-8.10. 
on Vanhustenviikko 

Vanhustyön keskusliitto


************





Koko lokakuu on 
Rintasyöpätietouden 
kuukausi

Uusi tietoisuusnauhakin 
on myynnissä, jonka 
on tällä kertaa julkkiksista 
suunnitellut näyttelijä-
legenda Seela Sella, jonka 
nauhassa näkyy ilon ja 
surun pisaroita. 

Nauhan viesti on 
”Näytä tunteesi. 
Näytä tukesi.”

Uusi Roosa nauha 
keräys on alkanut. 


❤️❤️❤️❤️❤️



Tänään on myöskin Avannepäivä
josta olen kirjoittanut mm tuolla
- Maailman avannepäivä on 3.10. 


Valtakunnallinen heijastinpäiväkin
on tänään. Pimeys onkin vallannut 
jo illat, yöt ja aamut 
joten kaivetaanpa 
ne heijastimetkin jo esille!