Translate

12.1.2022

Punaiset hiukset ovat harvinaisia

 

 

 

 

 


 

 

 

Pussaa punapäätä päivää

saa viettää tänään. 

facebook.com/kissagingerday Olkaa siis kaikki punapäät varuillanne.
Suukkoja saattaa sadella!


Punahiuksiset ovat eräitä maailman harvinaisimpia genetiikan ilmentymiä. Aitoa punaista esiintyy hiuksissa vain 1-2 prosentilla väestöstä. 

Värit vaihtelevat burgundista kirkkaaseen kupariin, ja välillä on muutamia kirkkaan oranssin sävyjäkin.

 Punainen hiusväri on yksi suosituimmista hiustenhoitotuotteista, ja sitä on saatavana laajassa valikoimassa värejä, mukaan lukien sävyt, joita ei edes löydy luonnosta. 

On mielenkiintoinen tosiseikka, että vaikka Irlanti liittyy vahvasti punaisiin hiuksiin, punatukkaisilla on itse asiassa vanhempi alkuperä. 

Punaiset hiukset ovat jäänne viikinkien hyökkäysten ajoilta, muisto maahanmuutosta ja viikinkien uhreihin kohdistuneista hirvittävistä väkivaltaisuuksista. 


Tuntuu, että historia unohtuu helposti ja nykyään jossain jopa ihannoidaan viikinkejä, vaikka he olivat julmia, väkivaltaisia merirosvoja. 

 

 


Punaisista hiuksista olen kirjoitellut ennenkin: 

 

Punahiuksisten päivä 

Kiss a ginger day 

 Suutele punapäätä! 
 ****** Tänään on myös

 Työskentele ahkerammin -päivä, 

#WorkHarderDay

upeiden villien miesten päivä

#FeastOfFabulousWildMenDay

sekä Farmaseuttipäivä

#PharmacistDay

 


 

 

 

 

 


 

 

2 kommenttia:

Sus' kirjoitti...

Kyllähän noita konnia ihaillaan käsittääkseni jokaisessa kulttuurissa undergroundina eli virallisesti tuomitaan vaan kahvipöytäkeskusteluun livahtaa helposti - On ne kovia tyyppejä oi ja voi, silleen osittain jopa kateellisella äänellä (kun on tarpeeksi tylsä elämä niin rikollisuuskin näyttäytyy tilaisuutena).

Toisaalta viikingit olivat siihen maailman aikaan ykkösjätkiä, menivät ja ottivat sen minkä halusivat. maailma oli sellainen että vahvin saa ja heikot alistuu. Niinhän se on vieläkin, enimmät väkivallat on vain siivottu pois, nykyään alistetaan muilla tavoin. Ja vahvin rikastuu.

Hallatar kirjoitti...

Totta kirjoitat...