Translate

3.10.2019

Sukuhistoriaa ja viruksia







Lokakuu on muun muassa 

"Sukututkimus on nykyään helpompaa kuin koskaan aikaisemmin, sillä keskeisin lähdekokonaisuus kirkonkirjat on digitoitu niiden alusta 1860-luvulle ja suhteellisen kattavasti aina 1910-luvulle asti. Kansallisarkistossa, maakunta-arkistoissa ja kirjastoissa voi edelleen tutkia myös kirkonkirjojen mikrojäljenteitä. Alkuperäisiä kirkonkirjoja ei enää saa tutkia.


Kirkonkirjoilla tarkoitetaan lähinnä rippikirjoja, lastenkirjoja ja historiakirjoja eli kastettujen, vihittyjen, haudattujen ja muuttaneiden luetteloita. Rippikirjoihin kirjattiin kinkereillä testattu kristinopin osaaminen ja lukutaito sekä merkittiin ehtoolliskäynnit. Vaihtevasti käytössä olleisiin lastenkirjoihin merkittiin lapset perheittäin ja rippikoulun jälkeen heidät siirrettiin rippikirjaan." /Sukututkimusseura



***************




Mutta ihan tänään on 
ja sellainen kuin
-Jotkut virukset ovat 
tärkeitä... 

"Yllättävä puoli viruksissa on se, että hyvillä viruksilla voidaan taistella vaarallisia viruksia vastaan. Tämä havainto on auttanut ihmiskuntaa kehittämään rokotteita, jotka suojaavat vaarallisilta taudeilta. 

Rokotteessa on vaaraton virus, joka ei voi aiheuttaa sairautta. Kun tämä virus leviää ihmisen elimistöön, elimistö alkaa puolustautua sitä vastaan. Näin elimistöön kehittyy sairautta vastaan immuniteetti eli vastustuskyky. 

Rokotukset ovat vähentäneet vaarallisten sairauksien määrää maailmassa huomattavasti." /Selkosanomat

*********


Tämä kuukausi on myös  



Tämä viikko on Dysleksiaviikko
Erilaisten oppijoiden liitto
sekä
Puhevammaisten viikko
Kehitysvammaliitto