Translate

4.9.2013

Mummon omenapaistos

Eli omenaputinki







Mielellään happamia omenoita palasina
niin paljon, että uunivuoan pohja peittyy
n. 200g pehmeää voita tai margariinia
n. 1½ dl sokeria
n. 4½ dl vehnäjauhoja
n. 2 tl kanelia
maun mukaan vaniljasokeria


Laita uuni kuumenemaan 175 (-200) asteeseen.
Kuori ja pilko omenat voidellun,
uuninkestävän vuoan pohjalle.
Ripottele päälle sokeria,
vaniljasokeria ja kanelia.

Nypi ja murustele sormin voi ja
vehnäjauhot sekaisin.
Seoksesta ei ole tarkoitus tehdä taikinaa, joten
jos seos on liian kiinteää, lisää jauhoja
niin kauan, että seos on selkeästi murumainen.


Levitä seos kevyesti omenanpalojen päälle.
Älä paina muruseosta yhtään.
Pinnalle voit ripotella hiukan sokeria ja kanelia.
Astia uuniin 1h - 1½h,
kunnes omenanpalat ovat
muuttuneet hillomaiseksi muruseoksen alla,
ja muruseos on saanut omenista kosteutta.
(riippuu uunista...)


Nauti lämpöisenä vaniljajäätelön kera.
Tai jäähtyneenä kermavaahtohöttyrän kanssa. 
 

Tämä ohje on periytynyt Selma-mummoltani 
Liisa-äidilleni ja nyt sinäkin saat sen. <3