Translate

4.9.2024

Yhtäkkiä kesä alkaa olla tässä







Vielä voit istuttaa kaikkea ihanaa
niin kuin vaikkapa hedelmäpuita, muita puita,
pensaita, perennoja yms, ajalla 4.9. - 17.9.
tai siirrellä olemassaolevia paikasta toiseen.

Minäkin aion siirrellä näitä villejä perhoskukkia, eli punalatvoja vähän toisiin paikkoihin mökillä. Sellaisiin aurinkoisiin ja suojaisiin, joihin perhoset voivat turvallisesti saapua huumaantumaan kukista ja minä pääsen kuvaamaan ja ihailemaan niitä kaunokaisia...

Kevätkukkasipuleita ei vielä kannata istuttaa, koska päivisin on yhä kesäisen lämmintä. Kun päivälämpötilakin on n +10 C asteessa, on aika istutella sipuleita. Niitä on jo tällä malttamattomalla odottamassa monta kiloa!

Neljä kiloa narsisseja punalatvoilta jäävään paikkaan ja lisää ukkolaukkoja varsinaiseen pikku puutarhaan. No ok, on vielä vähän posliinihyasinttejakin. No juu ja muutamat tulppaanit... Ihan vähän vaan siis.

Violetteihin laukkoihin olen totaalisen höpsähtänyt. Sitäpaitsi laukat ja narsissit sopivat hyvin mökkipihaan siksikin, etteivät ne kelpaa myyrille eikä peuroille. Ainakaan teoriassa... 

〜♡〜

 

 



Kasveista  ruokaan,
tänään voit viettää
#suomalaisenruoanpäivä

#hyvääsuomesta 

 

"Suomalainen ruoka on etuoikeus ja mitä parhainta yhdessä nautittuna. Maa- ja kotitalousnaiset (MKN) kannustaa juhlistamaan teemapäivää yhteisöllisesti.
Suomalaisen ruoan päivä 4.9. nostaa kotimaisen ruoan hetkeksi sen ansaitsemaan valokeilaan. Toisinaan itsestäänselvyytenä pitämämme maukas, ravitseva, puhdas ja riittävä ruoka on itse asiassa etuoikeus. Teemapäivänä juhlistetaan sitä, että osaavat ruokaketjun ammattilaiset varmistavat, että voimme nauttia oman maan antimia joka päivä.

Yhdessä syöminen tekee hyvää

Yhdessä syöminen tuo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Järjestöpäällikkö Helena Velin Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta kannustaa viettämään Suomalaisen ruoan päivää syömällä yhdessä.
- Suomalaisen ruoan päivää voi juhlistaa arkiaterialla perheen parissa, kutsumalla naapurin tai kollegan kahville tai vaikka järjestämällä piknikin ystäväporukan kanssa. Tapoja on monia, tärkeintä on löytää juuri itselle sopiva tapa.
Suomessa keskimäärin 20 prosenttia ihmisistä kokee yksinäisyyttä, vielä yleisempää se on nuorilla aikuisilla ja senioreilla. Kaikilla ei siis välttämättä ole läheistä ihmistä, jonka kanssa nauttia ateriaa. Maa- ja kotitalousnaiset haluaa omalta osaltaan edesauttaa suomalaisen ruoan päätymistä kuluttajien lautasille ja samalla edistää yhteisöllisyyttä.

 

- Kokoontukaa omin eväin pelto-, tai metsäpiknikille, kahvit mukaan termoksissa. 
- Leipokaa päiväkodissa lasten kanssa esimerkiksi sämpylöitä ja nauttikaa ne yhdessä, samalla voi kertoa viljan tiestä pellolta pöytään.
- Tarjotkaa palvelutalossa asiakkaille pullakahvit tai uutispuuroa ja kyselkää kuulumisia asiakkailta, heiltä voi irrota mukavia juttuja entisaikojen ruoantuotannosta tai työskentelystä myllyssä, leipomoissa, meijerissä jne... 
- Keittäkää nokipannukahvit
**(huom. tulentekoon tarvitaan maanomistajan lupa tai yleinen tulipaikka)"
 
 
 
 


Olen kirjoittanut teemapäivästä aiemminkin, mm
ensimmäisestä ruoan päivästä vuonna 2019,
Hyvää Suomesta merkki...
 
Lisäksi tänään on syö extra jälkiruoka -päivä,
#EatAnExtraDessertDay



 

 




Myös lehdenjakajat voivat viettää
tänään omaa
#NewspaperCarrierDay teemapäiväänsä.

 

 

〜♡〜