Translate

6.9.2024

Lukutaito, yksi perusoikeuksistamme











10 faktaa lukemisesta 

 

 



 

Kirjan lukeminen antaa sinulle mahdollisuuden istua suosikkituolissasi ja nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Lisäksi, jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka rakastavat lainauksia, löydät paljon sellaisia lukiessasi.
 
 Tänään sinua kannustetaan laskemaan pää alas ja eksymään tarinaan, olipa se sitten faktaa tai kuvitteellista. Tämä on myös hyvä päivä rohkaista muita lukemaan kirjoja.
 Joillekin ihmisille lukeminen on todellinen rentoutumisen muoto. Toisille lukeminen voi tuntua työläältä. Yleensä kyse on vain oikean kirjan löytämisestä.
 
Lukemiseen liittyy monia erilaisia ​​etuja. Lukeminen voi vähentää stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja muistia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka käyttävät  aikaansa lukemiseen, osallistuvat elämänsä aikana toimintaan, joka on henkisesti stimuloivampaa verrattuna heihin, jotka eivät lue.
 
Useimmat elokuvat perustuvat romaaneihin, jotka ovat usein parempia kuin elokuvat. Elokuvassa tarinaa on vain sen verran, että näytölle mahtuu muutama tunti, kun taas kirja antaa mahdollisuuden syventyä koko tarinaan. 
 
Kirja ei tarkoita vain suurten tarinoiden lukemista. On olemassa paljon tietokirjoja, jotka voivat muuttaa näkemystäsi elämästä ja/tai auttaa sinua elämään täysillä. Yllätyt kuinka paljon tällainen kirja voi muuttaa näkemystäsi ja tuoda paljon hyvää elämääsi. Kirjat ovat halpa tapa oppia lisää maailmasta.
 
Lue kirja -päivä on lähes varmasti kirjastonhoitajan idea, joka luultavasti rohkaisi nuoria lukemaan kirjoja"/DOTY. 

 

 
〜♡〜
 
 


 
 
International Literacy Day

"Lukutaito on ihmisoikeus, joka mahdollistaa yksilön kehityksen, kouluttautumisen ja täyden kapasiteetin hyödyntämisen. Lukutaito on avain parempaan terveyteen ja hyvinvointiin. Lukutaidolla on merkitystä myös sukupuolten välisen tasa-arvon, rauhan, kehityksen ja demokratian toteutumisen kannalta. Koulutuksella on merkitystä erityisesti tyttöjen tulevaisuuden kannalta.

Lukutaito on keskeinen tekijä myös kestävän kehityksen edistämisessä. YK:n Agenda2030 neljännen tavoitteen päämääränä on taata kaikille avoin, tasa-arvoinen ja laadukas koulutus sekä elinikäiset oppimisen mahdollisuudet." /Suomen YK-liitto



#📖 #kansainvälinenlukutaitopäivä

〜♡〜
 
 
Valitsetko Sinä äänikirjan, e-kirjan vai
sen perinteisen paperisen? 📖
- Vai kaikkea sekaisin? 
 

〜♡〜



Nyt etsin vanuttuneet 
villasukkani 
ja rakkaan kirjani 
viihtyen viimeiseen 
sivuun saakka 
jossain rauhallisessa 
nurkkauksessa 

 Kirjan kanssa 
voin aikamatkustaa 
Elää monta elämää 
monessa tarinassa 

- Una Reinman 


〜♡〜