Translate

24.5.2024

Tiarahetki, aurinkoturvallisuutta ja veljiä

 

 

 

Tiara on usein jalometallista valmistettu, kruunua muistuttava, päässä pidettävä koriste. Se on nykyisin yleensä naisten ja kuninkaallisten käyttämä, otsalle tai hiusten päälle sijoitettu puolikruunu, jollaista voidaan kutsua myös diadeemiksi.

Vähemmän arvokkaita tiaroja tai diadeemeja käytetään pukukoruina, ja niitä käytetään esimerkiksi tanssiaisissa. Kauneuskilpailujen voittajat ja perintöprinsessatkin kruunataan toisinaan tiaroilla ja myös Disney-prinsessoiksi pukeutuvat nuoret tytöt käyttävät niitä.

Häissä morsian voi käyttää asuaan täydentävänä koristeena hiuksissaan morsiuskruunua tai tiaraa. Tiaran käyttö hääasusteena onkin nykyisin hyvin yleistä, ja morsiuskruunun käyttö on harvinaistunut.

Suomessa perinteisen pukeutumisetiketin mukaan tavalliset kansalaiset voivat käyttää kello 18:n jälkeen alkavissa suurissa iltapukujuhlissa, esimerkiksi itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa kampauksien koristeena pieniä cocktail-hattuja tai hiuskoristeita. Pientä tiaraa voi siis hyvin käyttää hiuskoristeena suurissa juhlissa kuninkaallisten tapaan.

"Tiara"-nimi tulee Persian kuninkaiden päähineistä. Muinaisina aikoina sekä miehet että naiset käyttivät tiaran kaltaisia ​​pääkoristeita osoittaakseen korkean asemansa. Esimerkiksi muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät seppeleen muotoisia pääkoristeita. Kun Rooman valtakunta heikkeni ja kristinusko levisi, tiarat vähenivät. Tiarat elpyivät 1700-luvun lopulla, mutta niitä käyttivät lähes yksinomaan naiset. 

Napoleon antoi vaimolleen Joséphinelle lahjaksi tiaroja. Brittimonarkilla on ehkä maailman suurin ja arvokkain kokoelma kruunuja ja tiaroja. Kuningatar Elisabet II käytti niitä monissa tilaisuuksissa. Useat muutkin kuningattaret, prinsessat ja keisarinnat käyttävät tiaroja. - Myös nykyinen Britannian kuningas tykkää pitää kruunua päässään.


Tiarapäivä on itsekunnioitusta
& voimaantumista

 

Kuvittele päivä, jolloin kaikki tuntevat olonsa kuninkaallisiksi ja kantavat kruunua päänsä päällä. Tiarapäivä antaa kaikille mahdollisuuden loistaa ja tuntea olonsa erityiseksi.

Kansainvälinen Tiarapäivä sai alkunsa vuonna 2005, kiitos Barbara Bellissimon valoisan idean hänen osallistuessaan itsensäkehittämis ohjelmaan. Hän mietti, miksi ei järjestettäisi päivää, jolloin jokainen nainen voi tuntea itsensä kuningattareksi? Joten hän valitsi teemapäiväksi kauan valtakuntaansa hallinneen tosielämän kuningatar Victorian syntymäpäivän. Vuonna 2008, myös Lynanne White American Rose Bridal -liikkeestä Washingtonissa otti teemapäivän käyttöön ja julisti, että jokainen nainen - eivät ainoastaan morsiamet - ansaitsee tiarahetken. 


Olipa kyseessä hemmottelu, pukeutuminen tai yksinkertaisesti oman arvon pohtiminen, todellinen tai kuviteltu tiara, kanna se kaikki ylpeydellä ja anna sisäisen kuninkaallisuutesi loistaa maailman nähtäville.

#InternationalTiaraDay
#TiaraDayDOTY
Checkiday
WikipediaPS:
Kirjoitusasut tiara ja tiaara ovat kumpikin hyväksyttyjä. Suomen kielen sanakirjoissa on vanhastaan esiintynyt vain muoto tiaara, mutta nykyään lyhyempi kirjoitusasu on käytössä yleisin. Tiara otettiin mukaan Kielitoimiston sanakirjaan vuonna 2012, ja se esitetään nyt rinnakkain tiaara-muodon kanssa
 


 

Olipa ihotyyppisi mikä tahansa, suojaudu auringolta, käytä aurinkosuojavoidetta, hattuja, ihoa suojaavia vaatteita jne. Suojaa erityisesti lapset. Aina.

Ihmisillä, jotka eivät altistu riittävästi auringonvalolle, voi olla terveysongelmia, kuten D-vitamiinin puutos ja serotoniinin väheneminen. Auringonpaisteen puute on yhdistetty myös muihin terveysongelmiin, kuten luu-ongelmiin, iho-ongelmiin, painonnousuun, masennukseen, joihinkin syöpiin jne. Tätä silmällä pitäen on tärkeää muistaa, että tämän päivän tarkoituksena ei ole varmistaa, etteivät ihmiset altistu auringolle ollenkaan! 

Älä polta ihoasi -päivän tarkoitus on juuri se, mitä nimi sanoo – varo, ettet pala auringossa. Hieman aurinkoa on hyvä, mutta liiallinen auringonotto tai ihon palaminen voi olla vaarallista. Varsinkin jos ihon palaminen auringossa toistuu yhä uudelleen ja uudelleen. 

Itse asiassa ihon palaminen auringossa on johtava syy muutamiin eri ihosyövän muotoihin, mukaan lukien tappavin, melanooma. Hieno uutinen on, että ihon polttaminen on täysin estettävissä! Juuri ennen vuoden lämpimimpiä kuukausia ainakin pohjoisella pallonpuoliskolla vietettävä Älä polta ihoasi -päivä tarjoaa joka vuosi ystävällisen muistutuksen ihmisille, että on oltava varovainen ja huolehdittava ihon terveydestä!/DOTY

 
Älä polta ihoasi -päivä liittyy Aurinkoturvallisuusviikkoon, joka on omistettu ihmisten valistamiseen liiallisen auringon vaaroista ja turvallisuudesta. Se järjestetään toukokuun viimeisellä viikolla, juuri ennen kesän alkua, kun ihmiset alkavat viettää enemmän aikaa ulkona. 

Tavoitteena on saada kaikki tietoisiksi aurinkosuojan tarpeesta. Tällä viikolla on hyvä hetki levittää sanaa aurinkosuojavoiteen, hattujen käytön ja varjon löytämisen tärkeydestä. 

Asiantuntijat muistuttavat, että kuka tahansa voi palaa auringossa tai saada ihosyövän ihonväristään riippumatta. Yllättäen ihovaurioita voi olla vaikeampi havaita tummemmalla iholla, minkä vuoksi kaikkien on tärkeää ottaa aurinkoturvallisuus vakavasti. 

Teemaviikko korostaa, kuinka tärkeää on suojautua auringon haitallisilta säteiltä, ​​erityisesti kevät- ja kesäkuukausina. Tavoitteena on valistaa yleisöä turvallisista auringonottotottumuksista ja paljastaa, että monilla ihmisillä on vielä paljon opittavaa. 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että merkittävä osa ihmisistä ei tiedä, kuinka usein aurinkovoidetta tulee lisätä tai että auringonsäteet ovat haitallisimpia klo 10.00–16.00. /DOTY


Onko sinulla veli, joka saa sinut vähän hulluksi, mutta jota silti rakastat? Tai ehkä joku, joka ei ole sukua, mutta tunnet sukulaisuutta hänen kanssaan. Veljien päivänä juhlitaan kaikenlaista veljeyttä! 

Sisarusten välinen side on luonnollisesti erittäin vahva. Yhdessä kasvaminen, vaikeuksiin joutuminen, yhdessä pelaaminen, sisarusten välinen kilpailu. Tänään on aika pohtia tapoja, joilla sisaruksesi on rikastanut elämääsi.  

C. Daniel Rhode loi Brother's Dayn vuonna 2001 juhlistamaan perhettä – erityisesti veljiä. Veljien päivä on hyvä päivä kertoa veljellesi, kuinka paljon hän merkitsee sinulle. Veljien välinen side on vahva ja niin merkittävä osa monien ihmisten elämää, että se on inspiroinut satoja kirjoja, elokuvia, maalauksia, runoja ja näytelmiä. 

Kuinka monta kuuluisaa veljeä voit muistaa? Tarinoistaan ​​kuuluisat Grimmin-veljekset? Wrightin veljekset, jotka olivat ensimmäisten lentokoneiden pioneereja? Barry, Robin ja Maurice Gibb muodostivat Bee Geesin. Jackson 5 - olivat veljiä – voitko nimetä lisää?

Tämän päivän tarkoituksena on varmistaa, että veljesi tietää, että sinä ajattelet häntä, vaikka ette aina tulisikaan toimeen! /DOTY

#BrothersDay

 

 

 

Ei kommentteja: