Translate

18.2.2021

(Minttu)suklaata ei voi olla liikaa

 

 

 


 

Mintulla maustettua suklaata saatiin ensi kerran  1800-luvun lopulla, kun opittiin valmistamaan kiinteää suklaata. Nykyään suklaan ja mintun yhdistelmästä on tullut klassikko.

Perjantaina, 19.2. vietetään  Minttusuklaapäivää.


Suklaa ei ainoastaan auta tuottamaan serotoniinia ja dopamiinia, vaan herkullinen yhdistelmä suklaata mintun kanssa tekee siitä myös terveellistä.

Jo muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset arvostivat minttua, sen kyvystä auttaa ruoansulatusta, raikastaa hengitystä ja että sitä voitiin käyttää useissa erilaisissa ruuissa. 

 



 

Vietä minttusuklaapäivää tekemällä monenlaisia ​​herkkuja, käyttämällä tuoretta minttuöljyä ja gourmetkaakaojauhetta. 

Reseptejä löytää verkosta ja niiden kokeileminen voi olla hauskaa. Suklaan ja mintun yhdistelmää voidaan käyttää makeisten lisäksi tietenkin myös kakkuihin, kekseihin, brownieihin sekä erittäin suosittuun minttusuklaajäätelöön.

Jos minttusuklaaherkkujen valmistaminen tuntuu liian suurelta vaivalta, on helppo mennä paikalliseen ruokakauppaan ja ostaa lempimerkkiäsi valmiina pakkauksena. 

 

 


Tai pudota yksinkertaisesti vain punavalkoinen minttukarkki sopivankokoisen kaakaomukin pohjalle ja sekoita...  

 

 

 

 

 



 

7 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Sait juuri ylipuhuttua! 😄 (Olen joulusta asti ollut makeislakossa)...

Hallatarinoita kirjoitti...

Minä tykkään myös kovasti. =)

Hallatarinoita kirjoitti...

Hih! No nyt oli jo korkea aika herkutella. =)

Hitunen kirjoitti...

Oih, minttusuklaa on heikkouteni! (Ja yksi työkavereistani ei voi sietää minttusuklaata.) Pitäisi joskus kokeilla tuota piparminttuöljyä omiin herkkuihin. Hyvää suklaista viikonloppua sinulle, Una!

Hallatarinoita kirjoitti...

Suosittelen kyllä! Miekin laitan esim tuohon: http://hallaherkut.blogspot.com/2009/02/maissisuklaakakku-g.html omaan suklaakakkuuni inasen piparminttyöljyä. =) Sillai saan minttusuklaakakkua. =))))

Liisa kirjoitti...

olen opetellut tykkämään ,mintusta.
Tuota kaakaota ,kyllä teen,
KIITOS!
hERKULLISTA VIIKONLOPPUA!..hiukan makeeta;))☕🍫

Hallatarinoita kirjoitti...

Kiitos, sinulle samoin Liisa kivaa talvista viikonloppua.
Talvi alkaa menettää otettaan ja alamme kallistua kevään puolelle kun
ihan pian maaliskuukin saapuu...

Miun suklaatop10:ssä on ensimmäisenä tumma suklaa. Saa olla vaikka 80%
Toisena on kirsikkatäytesuklaa. Nam.
Kolmantena tumma minttusuklaa. Ommmm...

Vaaleista suklaista en pidä enkä mm marabun suklaista.
Hassua kun ottivat sellaisen nimen makeistehtaalle!
https://www.hs.fi/tiede/art-2000006060784.html

"Valkoinen suklaa" taas ei ole lainkaan suklaata.

Tummaa sen olla pitää.