Translate

18.2.2021

(Minttu)suklaata ei voi olla liikaa

 

 

 


 

Mintulla maustettua suklaata saatiin ensi kerran  1800-luvun lopulla, kun opittiin valmistamaan kiinteää suklaata. Nykyään suklaan ja mintun yhdistelmästä on tullut klassikko.

Perjantaina, 19.2. vietetään  Minttusuklaapäivää.


Suklaa ei ainoastaan auta tuottamaan serotoniinia ja dopamiinia, vaan herkullinen yhdistelmä suklaata mintun kanssa tekee siitä myös terveellistä.

Jo muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset arvostivat minttua, sen kyvystä auttaa ruoansulatusta, raikastaa hengitystä ja että sitä voitiin käyttää useissa erilaisissa ruuissa. 

 



 

Vietä minttusuklaapäivää tekemällä monenlaisia ​​herkkuja, käyttämällä tuoretta minttuöljyä ja gourmetkaakaojauhetta. 

Reseptejä löytää verkosta ja niiden kokeileminen voi olla hauskaa. Suklaan ja mintun yhdistelmää voidaan käyttää makeisten lisäksi tietenkin myös kakkuihin, kekseihin, brownieihin sekä erittäin suosittuun minttusuklaajäätelöön.

Jos minttusuklaaherkkujen valmistaminen tuntuu liian suurelta vaivalta, on helppo mennä paikalliseen ruokakauppaan ja ostaa lempimerkkiäsi valmiina pakkauksena. 

 

 


Tai pudota yksinkertaisesti vain punavalkoinen minttukarkki sopivankokoisen kaakaomukin pohjalle ja sekoita...