Translate

23.2.2021

En tykkää, en tykkää, en...

 

 

 


 


Ensimmäisen kerran korianteri esiintyy Plinius vanhemman kirjoituksissa, jossa hän kuvailee kasvia, joka haisee luteelle

 

 


 

Korianteri (Coriandrum sativum) on yksivuotinen maustekasvi, joka on erityisen suosittu eri puolilla Aasiaa, Etelä-Amerikassa ja Välimeren ympäristössä. Kaikki kasvin osat ovat syötäviä, mutta yleisimmin käytetään siemeniä tai tuoreita tai kuivattuja lehtiä. Korianteri on sukua persiljalle ja porkkanalle.
Kreikkalainen sana koris, joka tarkoittaa ludetta, on antanut nimensä korianterille.

Korianteria on löydetty niin Pompeijin raunioista kuin faraoiden haudoista, joten se ei ole tuore tulokas eurooppalaisessa keittiössä.
Korianteri sopii esimerkiksi kaali- ja punajuuriruokien mausteeksi.
Osa ihmisistä (4–14%) kuitenkin kokee korianterin hajun ja maun saippua- tai multamaisena.

Jo muutaman vuoden ajan on vietetty "I Hate Coriander Dayta" eli "Vihaan Korianteria -päivää

 

/Wikipedia

 

 

Tämä yrtti aiheuttaa intohimoja puoleen ja toiseen ja itse olen ehdottomasti iloisesti viettämässä 24.2. päivää, jonka nimi tosiaan on Vihaan korianteria!

 Purskahdin ihan nauruun kun löysin tämän teemapäivän! Ha-ha-haa! =D 

Inhoan niin tuon yrtin epämiellyttävää makua ja jopa sen hajua ruuissa. Se pelkkä hajukin jo niissä kokkaustiloissa joissa sitä käytetään, vääntää vatsani sekaisin!

Tosin meillä erityisherkillä introverteilla on herkkä hajuaisti ja jos joku haisee pahalle, me suorastaan kärsimme ja tulemme huonovointisiksi...


Nyt juuri opin siis wikipediasta että se onkin sitten luteen lemu joka minua siinä kasvissa inhottaa! Iyyyk!

Pois se minun ruuastani, kiitos. =)

 

Yrtti saattaa sinulle olla rakas ja suorastaan lempisellainen ja sie saatkin pitää sen. Ole hyvä vaan. Voin antaa omasta annoksestanikin kaikki korianterit sulle! Hehee. 

 

- Paitsi ettei me päästä yhdessä syömään kummiskaan, koska korona...  

 

***************