Translate

4.10.2017

Korvapuustipäivä



A Cinnamon Bun 



Korvapuustipäivä 
on täällä taas tänään!  

Onko mikään kodikkaampaa 
kuin se, miten jo ovelle tulvii ihana 
pullantuoksu saapuessasi kotiin! 




Korvapuustihan on tietenkin 
se kanelilla, sokerilla 
ja voilla täytetty leivonnainen. 





Korvapuusteja leivotaan löysähköstä, 
 kardemummalla (mmmmmm...) maustetusta, 
 hiivalla kohotetusta taikinasta, 
joka kaulitaan ohuehkoksi levyksi, 
voidellaan huoneenlämpöisellä voilla, 
jonka päälle sirotellaan kanelia ja sokeria. 
(Ja minä ripottelen niihin vielä vaniljasokeriakin.) 
Jotkut laittavat väliin esim omenasosetta, mutta 
ei se enää ole silloin korvapuusti vaan 
jotain aivan muuta. =) 





Levy rullataan rullaksi, joka leikataan 
kolmiomaisiksi viipaleiksi, jotka nostetaan 
pellille ja painetaan esim veitsellä pullan kapeimman 
osan keskelle. Näin korvapuustin korvamainen 
rakenne tulee esiin paistuessaan.
 Tämän jälkeen korvapuustit kohotetaan pyyhkeen 
alla, vedottomassa paikassa, voidellaan kananmunalla, 
ripotellaan päälle sokeria ja paistetaan uunissa. 




 Ripottelusokeri voi ihan hyvin olla 
myös hienoa sokeria, ei ole mikään pakko 
olla raesokeria! 
Raesokerit vaan tipahtelee lattialle.. ;D

Suomessa korvapuustit usein 
nautitaan lämpimänä, 
kylmän maidon kanssa. 


Ylimmässä kuvassa  
olevat kauniit korvapuustit 
Ihanan täydelliset ja vähän niin kuin 
- todellakin -
korvan muotoiset puustiset!









Tänään on myöskin Eläinten päivä
Tänään alkaa myös Eläinten viikko (4-10/10) 
Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY sekä Animalia 
järjestävät vuosittain Eläinten viikon aikana 
erilaisia tapahtumia sekä muun muassa 
jakavat materiaalia kouluille.