Translate

2.2.2016

Ohukaispäivä





Koska tänään vietetään Ohukaispäivää
laitan tänne esiin jo piiloon kuoppaamani 
Kakkua ja kaikkee -blogistani viime toukokuussa 
postaamani plättyohjeen. 
Kyseessä on gluteeniton Banaanilettu.



BANAANILETTU 

1 kananmuna
1 banaani

Soseuta banaani
ja sekoita kananmunan kanssa sekaisin 
ja paista pannulla.
Isolla pannulla saat annoksesta aikaan kaksi lettua. 
Laita niiden päälle mitä tahansa, vain taivas rajana... 
Itse laitoin näihin eräänä aamuna aamiaiseksi 
paistamiini banskulettuihin mansikkahilloa, banaania, 
avokaadoa, kuivattuja gojimarjoja ja ripauksen hunajaa.





Jos taas olet enemmän vanhan koulukunnan
maukkaiden ja perinteisten lettujen ystävä
niin tässä sinulle

Maailman paras lettutaikina:

2 kananmunaa
5 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää muut ainekset ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Anna turvota jääkaapissa n puoli tuntia tai yön yli.
Paista keskilämmöllä voinokareen kera pitsireunuslettuja.

Vielä rapeampia pitsireunuksia 
lettuihisi saat jos korvaat
kivennäisvedellä osan nesteestä. 



**********************************



Tässä vielä yksi namiherkku:

KOOKOSLETTU 

 

2 dl vehnäjauhoja
5 dl kookosmaitoa 
2 kananmunaa 
suolaa 
2 rkl sulaa voita  
Vatkaa jauhot ja puolet kookosmaidosta tasaiseksi.
Vatkaa taikinan joukkoon loput kookosmaidosta.
Sekoita samalla taikinaan kananmunat
yksi kerrallaan, sekä suola ja voisula.

Anna taikinan tekeytyä ainakin puoli tuntia.
Annoksesta saat paistettua n 8 suurta lettua.  


Tarjoile kookosletut
vaikkapa banaaninviipaleiden kera... =)