Porkkanakakkupäivän kunniaksi ojennan sinulle
oman hyväksi havaitun gluteenittoman ohjeeni:
GLUTEENITON PORKKANAKAKKU
VALKOSUKLAAKUORRUTTEELLA
VALKOSUKLAAKUORRUTTEELLA
4 munaa
(Tai 3 munaa ja 1 muussattu banaani)
2,5 dl tummaa sokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
(Tai 3 munaa ja 1 muussattu banaani)
2,5 dl tummaa sokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
n: 5 isoa porkkanaa raasteena
1½ dl ruokaöljyä
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
n: 5 isoa porkkanaa raasteena
1½ dl ruokaöljyä
Päälle valkosuklaata
tai tomusokerikuorrute
Vuoraa leivinpaperilla isohkon irtopohjavuoan pohja. Voitele vuoka ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla.
ja munat vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
+ ruokaöljy ja porkkanaraaste
ja sekoita kaikki kevyesti keskenään.
(Piparkakkumausteen sijaan voit
vaihtoehtoisesti käyttää pelkkää kanelia 2 tl.)
Paista 195 asteessa alimmalla tasolla
n 45 minuuuttia
Kumoa jäähtyneenä.
♥ ♥ ♥ ♥
Kakku on sellaisenaankin
herkkua,
mutta...
porkkanakakku
rakastaa valkosuklaata.
Sulata pienellä lämmöllä valkosuklaata ja sekoita. Kun seos on jäähtynyt sopivasti,
nostele seos lusikalla kakun päälle raidoiksi.
Raitojen määrässä voi joko pihistellä
tai sitten liioitella...
Kakku paranee vanhetessaan.
Ylihuomenissa se on aivan parasta,
joten sen voi huoletta tehdä muutama
päivä ennen tarjoilua.
Ylihuomenissa se on aivan parasta,
joten sen voi huoletta tehdä muutama
päivä ennen tarjoilua.
♥
Kuorrutteen päällä kakussani on koristeena
hieman pilkottuja kuivattuja pirteän kirpeitä karpaloita.
hieman pilkottuja kuivattuja pirteän kirpeitä karpaloita.
Voit käyttää kakun päällä myös tomusokerikuorrutetta.
Itse en laita näihin ikinä mitään juustopäällistä.
Jos kakussa ei ole mitään
maitotuotteita, se säilyy
kuvun alla huoneenlämmössä.
maitotuotteita, se säilyy
kuvun alla huoneenlämmössä.