Translate

3.2.2016

Porkkanakakkupäivä





Porkkanakakkupäivän kunniaksi ojennan sinulle
oman hyväksi havaitun gluteenittoman ohjeeni: 


GLUTEENITON PORKKANAKAKKU 
VALKOSUKLAAKUORRUTTEELLA 


4 munaa
(Tai 3 munaa ja 1 muussattu banaani)
  2,5 dl tummaa sokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia   
1 tl vaniljasokeria 
1 tl suolaa
n: 5 isoa porkkanaa raasteena
1½ dl ruokaöljyä
 
Päälle valkosuklaata
tai tomusokerikuorrute 
  

Vuoraa leivinpaperilla isohkon irtopohjavuoan pohja. Voitele vuoka ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla.

Vatkaa sokeri (käy myös tavallinen sokeri) 
 ja munat vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
+ ruokaöljy ja porkkanaraaste
ja sekoita kaikki kevyesti keskenään.
(Piparkakkumausteen sijaan voit
vaihtoehtoisesti käyttää pelkkää kanelia 2 tl.) 

Paista 195 asteessa alimmalla tasolla
n 45 minuuuttia
 
Kumoa jäähtyneenä.

♥ ♥ ♥ ♥ 



 Kakku on sellaisenaankin 
herkkua,
mutta... 

porkkanakakku 
rakastaa valkosuklaata

Sulata pienellä lämmöllä valkosuklaata ja sekoita. Kun seos on jäähtynyt sopivasti,
nostele seos lusikalla kakun päälle raidoiksi.
Raitojen määrässä voi joko pihistellä
tai sitten liioitella...


Kakku paranee vanhetessaan. 
Ylihuomenissa se on aivan parasta, 
joten sen voi huoletta tehdä muutama 
päivä ennen tarjoilua. 




♥ 





Kuorrutteen päällä kakussani on koristeena 
 hieman pilkottuja kuivattuja pirteän kirpeitä karpaloita. 

Voit käyttää kakun päällä myös tomusokerikuorrutetta. 


Itse en laita näihin ikinä mitään juustopäällistä.


Jos kakussa ei ole mitään 
maitotuotteita, se säilyy 
kuvun alla huoneenlämmössä.