Translate

13.9.2024

Suklaata sen olla pitää







Ja mitä tummempaa, sen parempaa!


"Kansainvälinen suklaapäivä on monille vuoden suosikkipäivä. Nauti suosikkisuklaatasi tai maistele uusia suklaa-aarteita, jotka on valmistettu eri puolilla maailmaa.

 

Osta vaikka suuri suklaarasia, lue kannessa oleva lista saadaksesi selville mitä syöt, piilota lista ja tee arvausleikki selvittääksesi, minkä makuinen kukin suklaa on! 

 

Suklaapäivä on hyvä hetki koota suklaan ystävät yhteen ja kiinnittää huomiota tähän maailmanlaajuiseen sensaatioon, olipa kyseessä hetki taukohuoneessa työtovereiden kanssa tai suklaajuhlat kotona.  

 

Päivän kunniaksi voit yrittää sisällyttää suklaata aamiaiseen, lounaaseen ja illalliseen. Suklaa aamiaiseksi on vielä helppoa. Lounaaksi ja illalliseksi voidaan luoda suolaisia ​​aterioita, jotka sisältävät suklaata. Muun muassa monia salaattireseptejä voidaan muokata sisällyttämään suklaata. 

 

 



Helpointa lisätä suklaata ateriaan, on tietenkin suklainen jälkiruoka.


 




 

Noin 4000 vuotta sitten MesoAmerikan (nykyisen Meksikon) olmeekit alkoivat valmistaa kaakapavuista juomaa, tuohon aikaan melko harvinaista ja erityistä herkkua, jota käytettiin  rituaaleissa sekä lääkinnällisiin tarkoituksiin. 

Kun myös atsteekit ja mayat innostuivat suklaajuomasta, alettiin kaakaopapuja viljellä ja niitä käytettiin myös arvokkaana valuuttana. 

Mayat kutsuivat suklaajuomaa "jumalten juomaksi" ja atsteekit pitivät sen juomista mm tärkeänä tapana valmistautua sotiin." 

 

"Suklaa tehdään Theobroma cacao -pavusta. Sana "suklaa" tulee espanjasta,  juontaen juurensa atsteekkien sanasta xocolatl, joka tarkoittaa "katkeraa vettä". Atsteekit jauhoivat kaakaopavut ja joivat juoman lisäämättä sokeria, arvellen papujen olevan peräisin jumalilta. Theobroma tarkoittaakin "jumalien ruokaa". 
Löytöretkeilijä, konkistadori Hernando Cortés kukisti asteekkien valtakunnan vuonna 1521 ja toi  sotasaaliinaan muun muassa kaakaopapuja Espanjaan. Siellä suklaajuoma, johon lisättiin makeutukseksi myös sokeria, tuli heti suosituksi.


 





Tänä päivänäkin paksu suklaa on suosittua Espanjassa mm aamiaisella, siihen kastettavien, vastapaistettujen churrojen kanssa. 
Sana  "chocolate" (suklaa) ilmestyi ensimmäisen kerran painettuna Englannissa vuonna 1604. 
1700-luvulla suklaajuoma tuli muotiin kaikkialla Euroopassa. 
Ensimmäinen suklaatehdas avattiin Yhdysvalloissa vuonna 1780. 


Suklaa liittyy vahvasti juhliin, kuten ystävänpäivään, syntymäpäivään, jouluun ja pääsiäiseen. Suklaan  nauttiminen voi olla jopa terveellistä, jos käytät tummaa suklaata."


 

 

Tänään on kansainvälinen suklaapäivä 

 #InternationalChocolateDay
#ChocolateDay

 



Lisää suklaasta: 

 


Suklaa on jumalten lahja ihmisille 

Suklaa on terveellisempää kuin uskotkaan 

Suklaa on superfoodia 

 

 

 🤎 


Edit: 

Ihan kamalaa... 

Minulla itselläni ei ollut tänään suklaata!