Translate

14.12.2020

Suklaa ON superfoodia!

 

 

 



 

Suklaa on terveellisempää kuin uskotkaan

 

Tumma suklaa voi kohtuullisissa määrin nautittuna olla hyväksi sydämelle ja verisuonille. Sen on todettu vahvistavan verisuonia ja ehkäisevän niiden kalkkeutumista. Tumman suklaan antioksidantit voivat parantaa verisuonten seinämien joustavuutta ja edistää näin verenkiertoa, mikä vähentää sydämeen kohdistuvaa rasitusta. Pari palaa tummaa suklaata päivässä riittää myönteiseen vaikutukseen.

 

Tumma suklaa maistuu myös suoliston hyville bakteereille. Ne tuottavat kaakaon sisältämistä aineista helpommin imeytyviä yhdisteitä, jotka voivat vähentää sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen, syöpään, masennukseen ja lihavuuteen liittyviä tulehduksia. Muista kuitenkin nauttia suklaata kohtuudella, sillä suklaassa on runsaasti energiaa, ja ylipaino lisää elimistön tulehdustilaa.

 

Suklaa sisältää aineita, jotka edistävät elimistön hyvän olon hormoneiden endorfiinien ja serotoniinin tuotantoa. Suklaa myös auttaa rentoutumaan ja parantamaan mielialaa.

 

Kaakaovoin rasvahapot etenevät varsin verkkaisesti mahalaukusta, jolloin aivot saavat vatsasta viestejä, että enempää täytettä ei nyt tarvita. 

 

Suklaaostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota suklaan kaakaopitoisuuteen ja suosia vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävää suklaata.

 

Hyvinvointia tukevat ominaisuudet juontuvat suklaan raaka-aineena käytettävistä kaakaopavuista.


Valkosuklaan valmistuksessa kaakaomassaa ei käytetä lainkaan, ja maitosuklaakin sisältää pääasiassa sokeria ja maitoa.  /teksti Kuntoplus