Suklaa on terveellisempää kuin uskotkaan
Tumma suklaa voi kohtuullisissa määrin nautittuna olla hyväksi
sydämelle ja verisuonille. Sen on todettu vahvistavan verisuonia ja
ehkäisevän niiden kalkkeutumista. Tumman suklaan antioksidantit voivat
parantaa verisuonten seinämien joustavuutta ja edistää näin
verenkiertoa, mikä vähentää sydämeen kohdistuvaa rasitusta. Pari palaa
tummaa suklaata päivässä riittää myönteiseen vaikutukseen.
Tumma suklaa maistuu myös suoliston hyville bakteereille. Ne
tuottavat kaakaon sisältämistä aineista helpommin imeytyviä yhdisteitä,
jotka voivat vähentää sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen,
syöpään, masennukseen ja lihavuuteen liittyviä tulehduksia. Muista
kuitenkin nauttia suklaata kohtuudella, sillä suklaassa on runsaasti
energiaa, ja ylipaino lisää elimistön tulehdustilaa.
Suklaa sisältää aineita, jotka edistävät elimistön hyvän olon
hormoneiden endorfiinien ja serotoniinin tuotantoa. Suklaa myös auttaa
rentoutumaan ja parantamaan mielialaa.
Kaakaovoin rasvahapot etenevät varsin verkkaisesti mahalaukusta,
jolloin aivot saavat vatsasta viestejä, että enempää täytettä ei nyt
tarvita.
Suklaaostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota suklaan
kaakaopitoisuuteen ja suosia vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävää
suklaata.
Hyvinvointia tukevat ominaisuudet juontuvat suklaan
raaka-aineena käytettävistä kaakaopavuista.
Valkosuklaan
valmistuksessa kaakaomassaa ei käytetä lainkaan, ja maitosuklaakin
sisältää pääasiassa sokeria ja maitoa. /teksti Kuntoplus