Translate

29.11.2023

Suklaa on terveellisempää kuin uskotkaan

 


 

 
 

Tumma suklaa voi kohtuullisissa määrin nautittuna olla hyväksi sydämelle ja verisuonille. Sen on todettu vahvistavan verisuonia ja ehkäisevän niiden kalkkeutumista. Tumman suklaan antioksidantit voivat parantaa verisuonten seinämien joustavuutta ja edistää näin verenkiertoa, mikä vähentää sydämeen kohdistuvaa rasitusta. Pari palaa tummaa suklaata päivässä riittää myönteiseen vaikutukseen.

 

Tumma suklaa maistuu myös suoliston hyville bakteereille. Ne tuottavat kaakaon sisältämistä aineista helpommin imeytyviä yhdisteitä, jotka voivat vähentää sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen, syöpään, masennukseen ja lihavuuteen liittyviä tulehduksia. Muista kuitenkin nauttia suklaata kohtuudella, sillä suklaassa on runsaasti energiaa, ja ylipaino lisää elimistön tulehdustilaa.

 

Suklaa sisältää aineita, jotka edistävät elimistön hyvän olon hormoneiden endorfiinien ja serotoniinin tuotantoa. Suklaa myös auttaa rentoutumaan ja parantamaan mielialaa.

 

Kaakaovoin rasvahapot etenevät varsin verkkaisesti mahalaukusta, jolloin aivot saavat vatsasta viestejä, että enempää täytettä ei nyt tarvita. 

 

Suklaaostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota suklaan kaakaopitoisuuteen ja suosia vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävää suklaata.

 

Hyvinvointia tukevat ominaisuudet juontuvat suklaan raaka-aineena käytettävistä kaakaopavuista.


Valkosuklaan valmistuksessa kaakaomassaa ei käytetä lainkaan, ja maitosuklaakin sisältää pääasiassa sokeria ja maitoa.  /teksti Kuntoplus 🤎

 

Tänään on yksi vuoden monista 
 
 
 
 
 
 
( jo vanha rakkaus) 
ja uusimpana ihastuksena pitänee 
mainita mahtavat tummat
 
 
Lohtusuklaana on parasta 
tietenkin rakas Fazerin sininen!  

 
Mikä on sinun suosikkisuklaasi? 
 
 🤎
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

1 kommentti:

Hitunen kirjoitti...

Tummaa suklaata ei kyllä mielestäni voikaan syödä montaa palaa kerralla, varsinkin jos se on tuota yli 70-prosenttista. Eniten tykkään niistä tummista suklaista, joihin on lisätty vaikka minttua tai appelsiinia makua antamaan. Joulun aikaan tulee syötyä kaikenlaisia suklaita, mutta perus Fazerin Sininen ei ole koskaan ollut minun suosikkini.
Suklaista joulukuuta sinulle!