29.9.2015

Suomitili

Rakastan tätä maata, mutta sen päättäjät ovat omituisia.
Vaaliehdokkaina he tuntuvat järkeviltä mutta kun pääsevät virkaansa, heiltä katoaa järki ja todellisuudentaju. 

Miten työväestön palkkojen leikkaaminen pakkolailla voisi nostaa Suomen nousuun? Suunnitelmahan heikentää entisestään kansan ostovoimaa ja Suomi on kohta kontusillaan, koska sitä vähemmänhän kallista kotimaista saadaan kaupaksi mitä vähemmän meillä on rahaa. Dilemma?

Pienyrittäminen taas pistetään matalaksi suurten materiaalikustannusten muodossa. 

Tavallisella työväestöllä, opiskelijoilla, lapsiperheillä ja vanhuksilla on muutenkin kaikkea vähän. Juuri siksikö heiltä saa kylmästi napata vielä lisää pois jo saavutettuja etuisuuksia? Heidän maailmansa ja vatsansa pitää vääntää ja tehdä tulevaisuutensa hyvin epävarmaksi? 

Eikö juuri johtotaso jos mikä, olisi se instanssi, jonka mielettömiä palkkoja voisi leikata oikein rankalla kädellä? Monessa firmassa alaiset tekevät kaiken työn niukalla palkalla ja pomo elää leveääkin leveämmin satumaisilla tuloilla joista ei voi puhua samana päivänä kuin alaisten pikku palkoista.

He, jotka ovat todella vastuussa ihmisistä, esim lääkärit, hoitajat ja poliisi, saavat työmääräänsä ja työnsä vastuullisuuteen verrattuna aivan liian vähän palkkaa nytkin ja hoitohenkilökunnalla on järkyttävän pitkiä työvuoroja, korostaen edelleen, että he ovat kuitenkin vastuussa ihmishengistä. 

Väsymys - vastuu -  ihmiselämä - väsymys...

Palkkaa pitäisikin maksaa sen mukaan, miten vastuullista työ on. 

Käytännössä porukkaa laitetaan firmoista pihalle ja ne jäljelle jääneet saavat tehdä niiden poispotkittujenkin työt, koska uusia ei oteta tilalle ja nyt joku vitsailee vielä sillä että tämän lisäksi kiitoksena osa palkkaa nipistetäänkin tilipussista pois...
 
Eikä työaikoja tulisi pidentää vaan päinvastoin lyhentää, vaikka jopa puolittaa, jotta päivätyönsä tehnyt ylisuorittajakansa pääsee palautumaan ja jaksaa taas uurastaa seuraavan työvuoronsa ja joku toinenkin saisi siitä samasta firmasta edes puolipäiväisen työpaikan!

Nyt lisäksi sanotaan, että eläkkeellepääsyäkin pitää jarruttaa jotta ihmisestä saataisiin rutistettua ihan kaikki mehut, ja silloin yhä useampi heistä "lähtee saappaat jalassa" saamatta nauttia ansaitsemistaan eläkepäivistä.

Mieluummin sieltä vanhemmasta päästä pitäisi laittaa väkeä heti eläkkeelle, lyhennetylle työviikolle tai vuorotteluvapaalle jne, JOLLOIN joku vastavalmistunut saisi työpaikan, eikä heti joutuisi työttömäksi, turhautuneeksi ja siten syrjäytyneeksi.

Saahan se eläkeläinen harrastaa jos haluaa työntekoa vielä vaikkapa vapaaehtoistyönä, kunhan antaa varsinaisen viran, pestin ja työvuoron jo seuraavalle oravanpyörässä.

Onko kukaan miettinyt miten paljonpuhutut leikkaukset konkreettisesti muka Suomea auttavat? Onko jonnekin perustettu joku Suomi nousuun - tili, jolle ne kaikki suunnitellut taloustalkooleikkausrahat tallennetaan? Mikä sen tilin tilinumero on? Voisimmeko me itse vapaaehtoisesti maksaa sille tilille omantuntomme mukaan jotakin?

Jokainen pomo vähentää siis suunnitelmissa alaisiltaan palkkaa, lomarahoja ja potkii bonukseksi heidät pidentämään työpäiväänsä, olkoot he vaikka syömättä jos eivät muuten ehdi suorittaa tarpeeksi! Pomoko laittaa sen alaisensa selkänahasta napatun pakkosäästöleikkaussumman sitten kiltisti jollekin Suomitilille? Vai omaan taskuunsa?

Entä kuka sen Suomitilin omistaa? Kuka päättää, miten Suomi nostetaan sillä pakkosäästörahalla?
Onko Sipilällä suunnitelma siitä, miten ne rahat jaetaan ja kenelle?

Vai onko tämän Suomitili yhtä absurdi kuin se tili, jonne menee rahaa maksusuorituksista joidenkin upporikkaiden ostaessa tontteja kuusta!? Kuka päätti rahastaa kuulla?


Kuka omistaa kuun ja ennen kaikkea, kuka omistaa Suomen?

_____________________________


Njäh, paneudun ennemmin luontoon
kuin mihinkään tällaiseen politiikkaan. 
Ugh. Olen puhunut.
12 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Jos osaisin tähän peukkuja liittää, kirjoituksesi saisi niitä...ja monta!!

Leila Kastelli kirjoitti...

Olen kanssasi samaa mieltä. Mutta toisaalta Suomi myös vuotaa. Työpaikat karkaavat ulkomaille. Tiedän, että ulkomaille, kehitysmaihin viedään yritykset rahankin persuuksissa, mutta totta on myös se, että yrittäjä ei Suomessa tahdo pärjätä kalliin työvoiman kanssa. Siis sieltä katsottunakin jossakin hiertää. Monta pahaa ja monta hyvää asiaa löytyy riippuen siitä mistä kantista asiaa katselee.

Hallatar kirjoitti...

Tämän päivän uutisissa oli jotain muuttunut tuohon alkuperäiseen säästösuunnitelmaan mutta ei se hyvälle kuulostanut vieläkään. Olin kirjoittanut pohjan tälle postaukselle jo monta päivää sitten.

Hallatar kirjoitti...

Ei Suomessa ole kallis työvoima vaan kalliit raaka-aineet ja materiaalit.
Siksi firmoja myydään ulkomaille. Valitettavasti.

Joskus myynnin syynä on silkka rahanahneus...

Ja jos vaikka mediayritys myydään ruotsalaisille, niin mediastahan tulee silloin ruotsalaismielinen, tai
myydään tietotaitoa jonnekin aasiaan niin kaikki kopioidaan halvalla ja myydään meille takaisin... jne. Mutta sekään ei liity tähän, miksi tavalliselta työtätekevältä kansalaiseltamme saa ottaa jo olemassaolevia etuisuuksia pois. Hän ei ole tuhlannut Suomen rahoja.


Maireanna kirjoitti...

Hihihh... niinpä. Tekisi minunkin sanoa suorat sanat hallitukseen PÄÄSSEILLE. ( äh, lue yks ä vähempi).
Minne niiden hyvien ehdokkaitten puheet katoaa.. ihan selvässä asiassa? Samaa mieltä kanssasi.. on kaukana Suomi nousuun, on vajoamassa koko paatti :-(

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hyvin kirjoitettu. Samaa mieltä olen.
Nyt revitään työssaolevien selkänahasta... 20 min työajan pidentäminen uuvuttaa nyt jo uupumuksen partaalla olevat ja työllisyys ei postu sillä, että toiset paiskivat töitä vuorokauden ympäri. Sama työaika ja uusia ihmisiä töihin -> jolloin ihmisillä on varaa ostaa ja raha lähtee kiertämään.

SS

Allu kirjoitti...

Hyvä toi Keep cool and love Finland

Harakka kirjoitti...

Olen kanssasi niin täysin samaa mieltä!
Hyvän postauksen olet laittanut ja puhut täyttä totta joka sanasi!
En nyt mainitse paikkaa,, mutta tiedän yhden kaupungin suuren laitoksen, jossa käytetään näitä jo eläkkeelel jääneitä työvoimana ja siten ei annetta nuorille töitä.
Mun mielestääni jo eläkkeele päässeitten ei enää pitäisi hakeutua uudelleen samaan työhönsä, eikä ainaskaan silloin, jos heidän takiaan ei uusia nuoria oteta tilalle.
He ovat jo osansa antaneet, antaisivat nyt jo nuorille uusille työntekijöille työpaikkansa, niin olisi parempi.
Eläkkelle jääneet kotiin, ja muihin harrastuksiin ja nuorille työpaikkoja!
Kiitos sulle hienosta kirjoituksestasi ja hyvää syksyä sinnekin!

Hallatar kirjoitti...

Ne ovat niitä vaalipuheita...

Ei meidän paattimme vajoa. Meillä on suomalaista sisua. =)

Hallatar kirjoitti...

Niinpäs, kansan pitäisi lähett'ää terveisiä päättäjille...

Hallatar kirjoitti...

No hyvä että jotain hyvää löytyi. =)

Hallatar kirjoitti...

Niin... tai sieltä, täältä, meidän työttömien suuresta joukostamme löytyisi varmasti osaajia alalle kuin alalle jossa nyt joko pidätellään eläköityviä tai eläkeläisiä
tai sitten he ovat päättäneet itse olla kehityksen tiellä ja ovat jämähtäneet paikoilleen, peläten eläkkeelle jäämistä... Syitä on monia. Mutta kun he olisivat jo ansaineet ne helpommat päivänsä... Huoh.

Kiitos Harakka. Samoin sinulle hyvää alkanutta syksyä. Älä palele. =) <3