Translate

19.4.2024

Valkosipulin tuoksua


 

 

 


🧄Villivalkosipuli on jäljitetty Keski-Aasiasta yli 5000 vuotta sitten. Nykyään valkosipulia pidetään tärkeänä osana mm Välimeren keittiötä. Historia kertoo roomalaisten sotilaiden ja vartijoiden käyttäneen valkosipulia saadakseen rohkeutta ja inspiraatiota. Muinaisina aikoina myös kreikkalaisten urheilijoiden odotettiin syövän paljon valkosipulia parantaakseen suorituskykyään.  

🧄Valkosipulia rakastetaan monissa kulttuureissa. Valkosipuli on terveellistä, helposti säilytettävää ja edullista. Monet ihmiset sanovat, että lautasella tai ateriassa ei voi koskaan olla liikaa valkosipulia!

🧄Varhaisimmin valkosipulia käytettiin ruoanlaitossa keskiajalla ja renessanssin aikaan. Sipulia käytettiin pieninä annoksina kastikkeissa, koska sitä pidettiin talonpoikien ruokana, koskapa se on teknisesti vain maasta kaivettu juuri. 

🧄Kulinaristit tunnustivat valkosipulin vasta 1800-luvun lopulla. Valkosipuli sisältyy nyt moniin eri kulttuureista peräisin oleviin ruokiin, jotka vaihtelevat Välimeren, Italian ja Ranskan keittiöissä, jne.
Valkosipulilla on maagisia
ja lääkinnällisiä ominaisuuksia

 

🧄Valkosipulin uskottiin sisältävät kyvyn torjua taruolentoja, kuten vampyyrejä, ihmissusia ja demoneita, mutta tämä voi myös tarkoittaa sitä, että valkosipulia syöneellä henkilöllä on hieman pahanhajuinen hengitys, joka pistää ihmiset karttamaan lähikontaktia.  


🧄Maagisten voimien lisäksi valkosipulilla tiedetään olevan kasviperäisiä lääkinnällisiä ominaisuuksia, kuten verenpaineen ja kolesterolin alentaminen. Käytä hienonnettua tai murskattua valkosipulia salaattikastikkeissa, marinadeissa tai jopa sekoitettuna hunajaan ja kuumaan veteen tehokkaan teen valmistamiseksi. Valkosipulia voidaan käyttää myös kotitekoisen yskänsiirapin valmistamiseen. 

🧄Käytön helpottamiseksi valkosipulia löytyy myös pillerimuodossa.


🧄Nykyään valkosipulifestivaaleja järjestetään kaikkialla maailmassa. Suuntaa lähelläsi olevalle valkosipulifestivaalille aina kun sellainen on tarjolla ja nauti kaikista erilaisista valkosipuliteemaisista kulinaarisista luomuksista, joita ihmiset ovat maustaneet tällä vahvalla kasvilla. 

 

 
 
Järjestä valkosipulijuhlat  
 
 
🧄Pyydä vieraita tuomaan suosikkiruokaansa,
joka sisältää valkosipulia. Kokkaile suosikkireseptejäsi ja lisää
valkosipulia mukavaksi kosketukseksi klassikkoruokaasi. Valmista
valkosipulileipää, tomaattikastiketta, valkosipulikanaa jne... 
 

Koska tänään on 🧄

 Valkosipulipäivä 

#GarlicDay 


/ DOTY 


🧄🧄🧄🧄🧄🧄🧄