Translate

23.4.2024

Koiranpäivien aikaa


 

 



 



23.4. on kansainvälinen
Kadonneiden koirien päivä.

#LostDogAwarenessDay

 

 

 💗

 

 Kansallinen Koiranpäivä on Suomen Kennelliiton järjestämä valtakunnallinen teemapäivä, jota vietetään 24. huhtikuuta. 

 "Toivomme saavamme mahdollisimman suuren ”lauman” koiria ja ihmisiä liikkumaan Koiranpäivän aikana joko yksin tai yhdessä muiden koiranomistajien kanssa.

 Koira voi hyvin, kun se saa toteuttaa lajilleen ja rodulleen tyypillistä toimintaa. Annamme Kennelliiton sosiaalisen median kanavilla vinkkejä koiran aktivointiin, ja kannustamme kaikkia koiranomistajia hyödyntämään näitä vinkkejä sekä jakamaan kuvia ja tunnelmia hyvistä aktivointihetkistä." 

Lue lisää: Kennelliitto/Koiranpäivä  

 

  #Laumaliikkuu 

#Aktiivinenkoira

#koiranpäivä

 

  💗

 

 

 

 

 

 24.4. on myös

Opaskoirat eivät ainoastaan ​​auta omistajiaan koko päivänajan, vaan ne myös suojelevat heitä vahingoilta ja tarjoavat jatkuvaa henkistä tukea. 
Opaskoirien kouluttajat tekevät lujasti töitä auttaakseen näitä uskollisia kumppaneita hiomaan näitä taitojaan. Monet pitävät näitä koiria ilona, ​​joka tekee maailmasta paremman paikan omistajilleen ja heidän perheilleen.
Kansainvälisen opaskoirien päivän tarkoituksena on auttaa muita osoittamaan arvostusta koirien tekemästä kovasta työstä. 
Opaskoiria on saattanut olla olemassa ennen vuotta 79 jälkeen ajanlaskun, mikä havaittiin Italian Pompejin kaivauksissa, joissa paljastui  maalauksia sokeiden auttamiseen käytetyistä opaskoirista.
Opaskoiria on käytetty vuosisatojen ajan muinaisessa Kiinassa ja keskiajan Euroopassa. 1700- ja 1800-luvuilta historioitsijat ja antropologit näyttävät kohdanneen opaskoiria koskevia havaintoja lasten lorujen ja tarinoiden kautta.
Ensimmäisiä opaskoirien tunnustamista koskevia lakeja alettiin laatia 1800-luvun puolivälissä. Yksi laeista on vuodelta 1838, jolloin Britannian parlamentti vapautti paimenkoirien ja sokeiden oppaina pidetyt koirat lupamaksuista.
1900-luvun alussa aloitettiin organisoitu opaskoirien koulutus sokeille ja vuonna 1934 Yhdistyneeseen kuningaskuntaan perustettiin opaskoirien liitto.
Toisen maailmansodan aikaan oli paljon auttavia koiria, erityisesti näkönsä menettäneille veteraaneille. 
Opaskoirilla on useita taitoja, kuten sokean ohjaaminen alueella, avustaminen harrastuksessa, pudonneiden tavaroiden poimiminen, tunnemukavuuden tarjoaminen, jne.
Tästä syystä opaskoirat ovat parhaita palvelukoiria./DOTY

 🦮

 

 "Koirasta on moneksi. Useimmat tietävät, että opaskoira voi toimia silminä näkövammaiselle ja poliisikoirasta on hyötyä kadonneen etsinnässä. Tarkalla nenällään verensokerin vaihtelut haistava hypokoira ei ole aivan yhtä tuttu tapaus." Diabeteskauppa

 

 💗

 

 

 


Hän on ystävä
jolla on neljä hassua
popcornille tuoksuvaa tassua
joka läähättää ja kuolaa
ravistaa karvoja joka paikkaan
ja selvästi hymyilee kun et huomaa


- Una Reinman

 

  💗





 Toukokuun puolella, 5.5.2024 on puolestaan
sekarotuisten koirien päivä

 

Usein ne uskollisimmat ihmisten
kaikkein parhaimmat kaverit ovat 
juuri nimenomaan sekarotuisia koiria. 

 

 💗

 Ja PS: 


Se kansainvälinen koiranpäivä on sitten vasta 26. elokuuta!!!