mutta siinä ei saa olla
suolistontuhoaja karrageenia,
suolistontuhoaja karrageenia,
jota laitetaan nykyään
kaikkialle!
Karrageenin (lisäaine E407, Irlanninsammal, myös tuotenimellä eucheuma-levä)
on todettu tutkimuksissa liittyvän Chronin tautiin, ja jo pelkästään
karrageenin välttäminen ruokavaliossa helpottaa monien suolisto-
oireita. /Wikipedia/ Crohnin tauti
on todettu tutkimuksissa liittyvän Chronin tautiin, ja jo pelkästään
karrageenin välttäminen ruokavaliossa helpottaa monien suolisto-
oireita. /Wikipedia/ Crohnin tauti
Karrageenia on muissakin tuotteissa,
kuin vain jäätelössä.
Sulle kans-blogi kertoo näin:
Seuraaviin elintarvikkeisiin on
usein lisätty karrageenia E407:
• Manteli-, riisi-, soija- ja jopa kookosmaito
• Raejuusto
• Jäätelö
• Jogurtti
• Valmiit pakasteateriat
• Mehut
• Pakastepizza
• Lihalevitteet kuten esim. viipaloitu kalkkuna
• Säilykekeitot
• Kermaviili
• Jalostetut kastikkeet ja dipit
• Äidinmaidonkorvike
- ja muut lastenruuat (katsokaa tarkasti ne!)
Teolliset einesruokapakkaukset
+ Vanukkaat ja rahkat...
Paulan kotisivuilla kerrotaan
mistä muualta karrageenia voi löytää:
- Pirkka porsaan ohut ulkofileepihvi
- Valion luomukerma
- hyytelöimissokeri
- Belette - kevytlevite
- Sundae - ja suklaakastike
- Shake- pirtelömassa ja suklaakastike
- Pirkka- hedelmäkeitto
- Hesburgerin synttärikakku
- Tofu kasvisgrilleri ym Pouttu
- Flora vähälaktoosinen vispikerma
- Vaniljakastikkeeksi vispattava kerma
- Hesburgerin pehmis
- Snellmannin metsäsienikeitto
- Viola - herkkusienituorejuusto
- Herbalifen proteiinijuoma j.n.e.
- Kapselinkuorissa, ainakin Zinaxinissa
- Eli myös lääkkeissämme saattaa olla
karrageenia.
Niin, tänään on Jäätelöpäivä.
Parasta olisi tehdä jäätelökin itse...
Ohjeita kotitekoisiin jäätelöihin:
2 kommenttia:
Huh..pitääpä katsoa mitä suuhunsa laitta...t. Jäätelön suurkuluttaja
Hei! Teollisuudessa käytettävä lisäainekarrageeni on prosessoitu teollisuuden käyttöön sopivaksi (kuten vehnää alettiin jalostamaan teolliseen käyttöön sopivaksi eikä suinkaan ihmisten terveydelle sopivaksi) ja siksi ei sovi suolistolle. Onneksi on saatavilla käsittelemätöntä irlanninsammalta (esim. Aduki) joka on yleensä hyvin siedetty ja hyvin ravinnepitoinen (esim. mainio seleenin lähde) ja karrageeni on suolistolle sopivassa muodossa. Vähän vanhan ketjun päätteeksi tämä tuli, guuglailin nimittäin vanukasreseptejä irlanninsammalelle. En voinut olla klikkaamatta kun otsakkeessa mainittiin jäätelö!!! Mutta tämä taas muistutti itseänikin tutkimaan tarkemmin tuoteselosteita, olen e407:ä vältellyt vähän puolilaiskasti viime aikoina kun kaamos+työt+univaje=äkkiä jotain ruokaa napaan... not good...
Lähetä kommentti