Translate

26.7.2019

Marttailua









Tänään on Martan päivä!
Marttaliitto on keskusjärjestö, joka suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliiton jäseniä ovat marttapiirit, joissa ammattitutkinnon suorittaneet kotitalous- ja puutarha-asiantuntijat järjestävät kursseja ja opetusta sekä jäsenilleen että avoimesti kaikille. Marttayhdistyksiä ja toimintaryhmiä on yli 1 200 ja niissä on noin 46 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin luentojen, opiskelun, kotitalouskurssien ja kädentaitojen merkeissä.


Martat tekevät yhteistyötä useiden järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Valtakunnallista yhteistyötä koordinoi Marttaliitto ja alueellista yhteistyötä hoitavat piirit. Myös yhdistykset tekevät yhteistyötä paikallisesti. 


Kässämarttojen toimintaa:


Vuonna 2019 Marttaliitto ja Marthaförbundet täyttävät 120 vuotta. Myös Kätilöliitto juhlii samana vuonna 100-vuotista taivaltaan. Yhteisen juhlavuoden kunniaksi olemme toteutamassa Sukat äidille -tempausta.
Sukat äidille on tänä vuonna toteutettava juhlavuoden tempaus, jonka aikana järjestöt lahjoittavat ensimmäisen lapsensa synnyttäneelle ja adoption kautta äidiksi tulevalle villasukat. Villasukkien avulla osoitamme ensisynnyttäjille tukemme ja kerromme välittävästä ja arvokkaasta työstämme. 

Lämmin kiitos monille jo mukana oleville martoille ja kaikille muillekin vapaaehtoisille. Sukkia on neulottu ahkerasti ympäri Suomen. Kampanja kestää vuoden loppuun saakka. Haluamme ilahduttaa äideiksi tulevia vuoden viimeisenä päivänäkin. 

Kutsumme martat, marthat, kätilöt sekä muut innokkaat vapaaehtoiset tekemään erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä villasukkia uusille äideille vuoden 2019 aikana. Tervetuloa mukaan! 

Lisätietoa sukat äidille kampanjasta
  Tutustu Marttoihin!