Terveellistä ja herkullista
jogurttijäätelöä
voit tehdä helposti kotona
jopa ilman jäätelökonetta,
muutamasta raaka-aineesta.
Tarvitset
4 dl turkkilaista jogurttia
1-2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi makuaineeksi vaikkapa
mustikoita, mansikoita, jne...
Tee näin:
Jäädytä pakastimessa sopiva
metallinen vatkauskulho.
Mittaa kylmään kulhoon jogurtti,
sokeri ja vaniljasokeri
(ja haluamasi makuaineet.)
Vatkaa seosta sähkövatkaimella 1-2 minuuttia.
Tarkista makeus.
Siirrä seos kulhoineen
pakastimeen jäätymään.
Vatkaa jogurttiseosta noin 20 minuutin välein.
Kun seos alkaa jäätyä voit sekoittaa harvemmin.
Pakastusaika on 2-3 tuntia.
Jogurttijäätelön pitää olla notkeaa,
ei kokonaan jäätynyttä.
Vatkaa jäätelö tasaiseksi vielä
juuri ennen tarjoilua, ja
annostele jälkiruokakulhoihin.
Jogurttijäätelö sulaa nopeasti.
Tänään
on Jogurttijäätelöpäivä.
Ohje mukaeltu K-ruokaohjeesta
Tänään 6.2. on Saamelaisten kansallispäivä.
Vaikka allakassa ei ole liputuspäivän merkintää
(niin, miksi ihmeessä ei ole!!??)
niin liputa silti maamme alkuperäiskansan
kunniaksi.
Tuolla:
- Saamelaiset, yksi kansa neljässä valtiossa -
kirjoitin tästä päivästä enemmän.