Translate

3.4.2019

Syökää kalaa







Tänään olisi sitten Kalapuikkopäivä
Ne ovat varsinkin lasten herkkua. 
- Ja joidenkin meidän aikuistenkin, 
varsinkin kotitekoisina. 


Kalapuikot

600g ruodottomia kalafileitä, 
esim kuhaa tai turskaa
2 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
(*Tai pankojauhoja)
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria

+ Ruokaöljyä paistamiseen


Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvässä lautasessa. 
Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot 
ja kolmanteen korppujauhot. 
Poista kaloista ruodot ja halkaise kalafileet 
pituussuunnassa, 
ja jos fileet ovat kovin pitkiä, puolita suikaleet. 
Mausta valkopippurilla ja suolalla.

Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, 
karista ylimääräinen pois, kieräytä kalapala kananmunassa, 
valuta jälleen ylimääräinen pois ja lopuksi pyöritä kala korppujauhoissa. 
(*Japanilaiset pankojauhot tuottavat erityisen rapean kuoren. 
Niiden rakenne on karkea, ja ne eivät ime itseensä rasvaa, kuten hienompijakoiset jauhot. 
Niitä myydään isoissa marketeissa.)

Paista puikot pannussa runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. 
Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan, noin 2-3 minuuttia
molemmin puolin. 
Nosta talouspaperille odottamaan.
/Ohje soppa365 

Jos haluat gluteenittomia kalapuikkoja, 
vaihda leivitysjauhot gluteenittomiksi. 


Jälkiruuaksi sitten suklaata moussena 
koska on myös Suklaamoussepäivä

Ja vaikka onkin jo huhtikuu 
 tarvitaan vielä lämmintä vaatetta ylle. 
Vietettäiskös siksi myös Tweedpäivää





-päiväkin, mutta olisipa se noin helppoa. Toisaalta,  
eihän työn täydy olla hauskaa, se on 
työtä joka on tehtävä. 
Vapaalla sitten voi pitää hauskaa. 
Samalla onkin jälleen Maailman juhlimispäivä 
mutta se tosiaan sitten työn jälkeen.  

Tiedän kyllä ihmisiä joilla on käynyt hyvä tuuri ja he ovat työssä jota rakastavat yli kaiken! 


mutta ei taida Suomesta vielä tähän aikaan 
vuodesta löytyä niitä. 
Haloja ehkä voisi vielä näkyä...