Marttaliitto eli Martat on vuonna 1899 perustettu suomalainen kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta.
Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa.
Marttajärjestön perustana ovat jäsenet, joita vuonna 2017 oli noin 46 000. Järjestön muodostavat valtakunnallinen keskusjärjestö Marttaliitto, 14 alueellista marttapiiriä sekä 1200 paikallista marttayhdistystä. Jokainen martta kuuluu jäsenenä paikallista toimintaa järjestävään marttayhdistykseen, jossa martat harrastavat yhdessä esimerkiksi ruoanlaittoon, kodin- ja puutarhanhoitoon, erilaisiin kädentaitoihin ja kulttuurin liittyivä asioita. Marttayhdistykset kuuluvat piireihin, jotka vastaavat alueellisesta marttatoiminnasta.
Järjestö julkaisee Martat-lehteä, jonka nimi oli aiemmin Emäntälehti. Lisäksi Marttaliitto julkaisee etenkin ruoanlaittoon liittyviä kirjoja ja marttapiirit järjestävät kursseja ruoanlaitosta sekä kodin- ja puutarhanhoidosta.
Marttajärjestön perustana ovat jäsenet, joita vuonna 2017 oli noin 46 000. Järjestön muodostavat valtakunnallinen keskusjärjestö Marttaliitto, 14 alueellista marttapiiriä sekä 1200 paikallista marttayhdistystä. Jokainen martta kuuluu jäsenenä paikallista toimintaa järjestävään marttayhdistykseen, jossa martat harrastavat yhdessä esimerkiksi ruoanlaittoon, kodin- ja puutarhanhoitoon, erilaisiin kädentaitoihin ja kulttuurin liittyivä asioita. Marttayhdistykset kuuluvat piireihin, jotka vastaavat alueellisesta marttatoiminnasta.
Järjestö julkaisee Martat-lehteä, jonka nimi oli aiemmin Emäntälehti. Lisäksi Marttaliitto julkaisee etenkin ruoanlaittoon liittyviä kirjoja ja marttapiirit järjestävät kursseja ruoanlaitosta sekä kodin- ja puutarhanhoidosta.
Järjestö on poliittisesti sitoutumaton. -WP-
Marttaliiton nykyinen puheenjohtaja
on Sirpa Pietikäinen.
Marttaliiton sivuilta löydät vastauksia
moniin pulmiin. Sivusto on kuin nettiäiti.
Marttaliiton sivulta on mm kuvan
kesäinen mansikkakakku, nimeltään
Marjaperhonen
Pohja: valmis torttupohja/ tai
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1/2 dl maitoa
Täyte:
100 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1/2 dl maitoa
Täyte:
100 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispi- tai kuohukermaa
Päälle:
4-5 dl marjoja
4-5 dl marjoja
Kiille:
2 dl vettä tai mehua
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä tai mehua
1 dl hyytelösokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun pyöreään irtopohjaiseen vuokaan.
Paista torttu 175°C lämmössä noin 20 minuuttia.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun pyöreään irtopohjaiseen vuokaan.
Paista torttu 175°C lämmössä noin 20 minuuttia.
Halkaise kakku kahtia
ja nosta puolikkaat tarjoiluvadille
perhosen muotoon.
Kostuta kakkupohja maidolla.
Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
Lisää joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma.
perhosen muotoon.
Kostuta kakkupohja maidolla.
Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
Lisää joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma.
Sekoita täyte tasaiseksi.
Levitä täyte torttupohjalle.
Asettele päälle runsaasti marjoja.
Levitä täyte torttupohjalle.
Asettele päälle runsaasti marjoja.
Valmista kiille:
Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi.
Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja keitä pari minuuttia.
Sivele kiille pullasudilla tai valuta varovasti lusikalla.
Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja keitä pari minuuttia.
Sivele kiille pullasudilla tai valuta varovasti lusikalla.
Kakku on parhaimmillaan muutaman tunnin
kuluttua tai seuraavana päivänä.
PS: vähensin ohjeesta hieman sokereita...
Sinä voit lisätä niitä tai katsoa sivun alkup. ohjetta.
*******
Tänään on myös Tätien ja setien päivä.