Kuun puolivälin paikkeilla leivoin
syntymäpäiväkakun yhdelle Muruselle
ja kah, sinä viikonloppuna Murusia
saapuikin enemmänkin maistelemaan
iloksemme gluteenitonta
pähkinä-suklaa-mariannecrush-kakkua.
Joku taisi syödä kynttilätkin. =D
Välillä poikkesimme läheisellä frisbeegolfradalla
heittelemässä kiekkoja, minä hävisin - tietty - osittain
siitäkin syystä etten koskaan muista laskea kuinka
monta heittoa olen heitellyt,
juteltuamme kaikkea mahdollista siinä
heittojen välissä.
Siksi sanoin vaan kirjurille jonkun luvun
joka oli enemmän kuin muilla. =D
Takaisin punaiseen pikkutaloon saavuttuamme
keitimme jälleen kahvia ja söimme
kakkua ja kaikkee.
Suklaakakkunen
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl glut. jauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
Omenahilloa
Pussi Marianne crush-rakeita
4 dl kuohukermaa
hieman vaniljasokeria
Kostutus:
sitruunasoodaa
Kuorrutus:
200 g suklaata
1 dl kuohukerma
Pinnalle: suklaalastuja 1 dl kuohukerma
(itse palastelin päälle
pähkinäsuklaalevyn)
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe
keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi
irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin
keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa
kerma vaahdoksi. Lisää suklaarakeet
kermavaahdon joukkoon varovasti.
Leikkaa
jäähtynyt kakkupohja
kolmeen osaan ja kostuta osat sitruunasoodalla.
Nosta pohjalevy tarjoululautaselle
ja levitä puolet täytteestä sille,
tee sama keskiosalle,
laita ylin kerros paikoilleen
peitä,
peitä,
ja anna kakun olla
jääkaapissa mielellään yön yli.
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kerma.
Levitä suklaa-kermaseos kakun päälle.
Leikkaa
suklaasta lastuja ja ripottele suklaalastut kakun pinnalle.
onkin Kansallinen suklaapäivä!