Translate

27.12.2014

Jouluisessa Narvassa.¸¸.••.¸¸.••.¸¸.••.¸¸. Jokin aika sitten tuo ihana mies meni ja tilasi meille matkan, ihan lyhyen vaan - Viroon jouluksi - minulta kysymättä. Eipä minulla toki sitä vastaan mitään ollut...

Niinpä me karkasimme ulkomaille jouluksi eikä meillä ollut jouluaattona pöydässä kinkkua eikä rosolleja mutta eipä niitä kaivattukaan. Kotonakin olen jo muutaman vuoden kieltäytynyt kokkailemasta jouluruokia.

Itse en ole koskaan ollut perinnejouluruokien ystävä. Ainoastaan Maman tekemää kotijuustoa, sen kanssa rusinasoppaa mie joskus kaipaan, samoin Maman omatekoisia joulutorttuja Selma-mummon reseptillä. Minulle riittäisi jouluruuaksi riisipuuro ja ruskeat piparit. Riisipuuro tosin on arkiruokaani. =D Latelle on sama vaikka meillä olisi aina pizzaa.

Itselleni on tärkeintä joulussa tunnelma, tuikut ja kodin koristelu...

Jossain vaiheessa joulua, silloin kun kaikille Murusille sopii, olisi ihanaa kokoontua yhteen ja rupatella pöydän ääressä pidemmän kaavan mukaan... <3Me tavallaan olimme sellaisella lyhyellä häämatkalla tällä ensimmäisellä yhteisellä häiden jälkeisellä ulkomaille suuntautuneella reissullamme.

- Ei meidän häämatkakassassa kylläkään ole vieläkään rahaa, siinä lasipurnukassa, kuin ehkä sen verran että kumpikin pääsisi vaikka Mäntsälään ja takaisin. Taisi tämä reissu mennä Laten joulubonuksesta... =/

Tällä kertaa tutustuimme Narvaan, sinne ihan meren rannalle. Olimme kylpylähotellin ainoat suomalaiset ja pääosin hotellin henkilökunta sekä asiakkaat olivat venäläisiä.

Kävimme allasosastolla kahtena päivänä. Klooria vesissä tuntui olevan enemmän kuin suomalaisissa kylpylöissä. Punaiset hiukseni vaalenivat kahdessa päivässä allasosaston veden takia ihan vaaleiksi.
Tulin siis miltein blondina häämatkalta kotiin. =)

Hassu höyrysaunakin tuli koettua, mutta jostain syystä se kävi henkeeni. Se taisi olla toiseksi lämpimin sauna, muut saunat olivat melko viileitä, yhtä lukuunottamatta jossa oli melkein kotimaiset asteet.Lunta oli heti jo Tallinnassa enemmän kuin meillä Päijät-Hämeessä oli ollut matkaan lähtiessämme. Lumikerros paksuuntui koko ajan Hanin ajellessa kohti Narvaa.

Söimme kylpylässä sekä aamupalan, että iltaisin päivällisen. Jouluaattona oli tarjolla seisova pöytä jossa ihaninta oli paistettu lohi. Omnom. Una rakastaa kalaa....! <3

Päivisin kiertelimme katselemassa maisemia, sekä kaupoissa jotka olivat joulun ajan auki miltein normaalisti. Tuntuu, että sielläpäin joulukuusikin ostettiin vasta 25.s päivä, uudenvuoden viettoa varten.

Tuolla eteläisessä naapurimaassamme tavarataloissa muutamien lähivuosien tuttuun tapaan joulumusiikkina soi Michael Bublé. Kuultiinpa me myös tuttua Isac Elliottia yhden biisin verran autoradiosta paikalliselta kanavalta eestinkielisten biisien joukosta. 
Kuvissa joulutoria Narvassa.
Eikö olekin ihana pukki
ja suloinen peura!?


Joulupukki (jõuluvana) jolla oli upea asu, 
ilmestyi esiin erään myyntikojun takaa juur kun niitä kuvasin, 
tuomaan tuota kuusenoksaa lumihankeen, 
ja minä näytin kameraani jolloin hän poseerasi miulle. 
 ♥ 


.¸¸.•♥•.¸¸.••.¸¸.•♥•.¸¸.


PS: Vielä yksi joululaulu?