Translate

10.11.2008

Sinfonioita suihkulähteillä

.



















Vaikka olenkin tässä kaupungissa jo jonkin aikaa asunut, en ollut vielä koskaan lähtenyt katsomaan Vesiurkujen esitystä. Nyt sekin on sitten nähty. Hani lähti tuulisena lauantai iltana kanssani kameran kera katselemaan ja kuuntelemaan kun elokuvasävelien yms tuttujen kipaleiden tahtiin värivaloin hehkuvat suihkulähteet tanssivat musiikin tahdissa huikeasti. =)

Ihana idea ollut tuon elävän teoksen suunnittelijalla. Varmasti menen useammankin kerran ihailemaan suihkulähteitä illalla. Suunnistan sinne vaikka iltalenkin aikaan. Päälle kannattaa varata kyllä paljon vaatetta.

Ylemmässä kuvassa paikalla ei ollut vielä ketään muuta, ja houkuttelin Hanin kuvaamaan tuota penkkiriviä, maahan karisseita lehtiä ja katuvalojen risteystä, jne ja hän teki työtä pyydettyä. Kiltti mies kun on. =)
Kohta suihkulähdealtaan ympärys täyttyikin ihmispaljoudella, joidenkin tullessa paikalle jopa pikkubussilla sekä taksilla.
















Päivemmällä olimme tuon suihkulähdelammen viereisellä Pikku-Veskulla katsastamassa onko valkoinen sorsa yhä tallella. Olihan se. Tuli muun parven kera syömään kuivia leipiä, joita meillä ei kukaan immeinen suostunut enää syömään. Sorsat joko kuulivat tai näkivät jo kaukaa pikkujärven vastarannalta, että muonaa ois tiedossa, koska kaikki suunnistivat niin yhtäkkiä luoksemme.

Annoin yhden sekaleivänviipaleen vieressämme isänsä kanssa järveä katselleelle pikkupojalle, että hänkin saisi ruokkia lintuja. Sorsat parveilivat ihan liki ja jotkut söivät jopa kädestä luottavaisena. Yritin heitellä leivänmuruja siten, että jokainen pitkänokka saisi edes yhden leivänpalasen.

Haniakin ne yrittivät kaula pitkänä katsella pää kallellaan sillä silmällä, että mitäs sä antaisit meille, mutta Hani vaan piteli käsiä taskuissaan. =) Kun linnuille sitten näytti, että nyt se läpinäkyvä muovipussi on tyhjä, ne lähtivät matkoihinsa. Kuin käskystä. =)

Jaa ettei saa ruokkia sorsia? No nuo sorsat eivät enää osaa lähteä täältä minnekään vaan värjöttelevät koko talven muutenkin tässä lahdelmassa. Yleensä suihkulähdealtaassa räpylöitään lämmitellen.

Suihkulähdealtaaseen en kuitenkaan kehoita heittelemään sorsille pullaa tai leipää, koska suihkulähteiden suuttimet menevät silloin tukkoon ja se tietäisi huoltokatkosta ja vesiurkujen poissaoloa. Eikä silloin kukaan näkisi suihkulähteiden taianomaista kieppumista valojen ja musiikin mukana. Pientä palasta taikaa arjessa. =)



-

.