Translate

21.9.2024

Omenaa muodossa ja toisessa

 

 

 

 




Nyt, kun omenat ovat parhamimmillaan, 
voit viettää kansainvälistä 

"Omenat sisältävät runsaasti kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja, joten ne ovat fiksu välipalava. Nämä ravintoaineet voivat auttaa suojaamaan sairauksilta, tukemaan sydänterveyttä ja jopa hallitsemaan painoa. Kansainvälinen Eat An Apple Day on todellinen syyskuun  kohokohta, sillä valittavanasi on monituisia omenalajikkeita ja lukemattomia tapoja nauttia niistä.
  Päivää vietetään joka vuosi syyskuun kolmantena lauantaina. Tämä ajoitus on täydellinen, koska se osuu samaan aikaan omenasadon kanssa monissa maissa. Tänään voimme arvostaa vaatimatonta omenaa sen kaikissa muodoissa ja miettiä erilaisia ​​tapoja nauttia siitä. Poimitpa sellaisen suoraan puusta, leivotpa siitä jälkiruokaa tai kokeilet uusia reseptejä, päivä on hauska tilaisuus juhlia yhtä maailman rakastetuimmista hedelmistä.
 Järjestä vaikkapa omenanmaistajaiset. Kutsu ystäviä kylään ja pyydä heitä arvaamaan, mitä omenoita he maistavat. Tai tee matka lähimpään omenatarhaan. Vietä päiväsi poimimalla omenoita suoraan puusta. Se on loistava tapa olla yhteydessä luontoon ja nauttia tuoreista omenoista. Tai jaa rakkautta ja terveyshyötyjä lahjoittamalla omenasatoasi naapureille, ystäville tai työtovereille. 
Tai kokeile omenateemaista valokuvausta.
Lopuksi päätä iltasi omena-aiheisella elokuvalla. Valitse elokuvia, joissa on jonkinlainen omenateema. Yhdistä ne kotitekoisten omenavälipalojen kanssa mukavaan illanviettoon. 
Jokainen näistä aktiviteeteista tuo ainutlaatuisen käänteensä kansainvälisen Eat An Apple -päivän juhlimiseen ja sinulla on hauska, ikimuistoinen päivä, jonka keskipisteenä on yksi maailman rakastetuimmista hedelmistä." /DOTY
 



 

Omenien aikaan 
maailma on täynnä 
hedelmäistä tuoksua 
Voisinpas nyt laittaa 
sen kaiken jotenkin talteen 
ja nuuhkia sitten jälleen 
kylmänä talvipäivänä 
Muistella kesän loppua 
kun söimme hymyillen 
puumme ensimmäisiä 
makoisia omppuja 

- Una Reinman 

🍎🍎🍎🍎


 
Tänä vuonna tulikin reilusti omenaa 
kaikille, joilla on omenapuita pihoissaan. 
Toiset ilahtuivat ja toiset ovat harmissaan. 
Niin aina...  
Meidän vielä nuoriin puihimme tuli sen verran 
omenaa, että pääsimme maistelemaan miltä 
ne maistuvat. 
 




 
 
Omenat voi aina nauttia myös vaikkapa piiraana, 
tai mehuna tms.

Näihin aikoihin monet tekevät 
myös ihanaista omenahilloa.
 Meille ei niin paljoa ilmaantunut 
syys- eli hillo-omenia että olisivat riittäneet 
purkkiin, mutta lohkon ne viipaleiksi ja 
pakastan ja joskus niistä voi sitten valmistaa 
maukasta omenapiirakkaa. 
 
Tiesithän, että omenapiirakasta tulee loistavaa, kun käytät sen valmistukseen happamia omenia. Ei siis koskaan makeita syömäomenia piirakkaan. - Syö ne omenat sellaisenaan.

 


Monissa paikoissa on nyt omenatapahtumia. 
 


🍎












Vie luontoon vain itsesi 
Jätä käynnistäsi 
vain jalanjälkesi 

- Una Reinman 



💚

Nyt on myöskin pidä luonto siistinä päivä, eli Siivouspäivä, mutta sitä kehoitustahan meidän pitää kyllä noudattaa ihan joka ikinen elämämme päivä!


Ajattele, jos kaikki poimisivat tänään ulkona pois edes yhden roskan?

 

"Siivouspäivä laittaa roskat paikoilleen –  roskiin. Siivouspäivä perustettiin juhlistamaan yhdessäolon tärkeyttä elinalueidemme huolehtimiseksi ja roskien poistamiseksi, jotta polkumme, puistomme ja pihat pysyvät miellyttävinä. 
Yhteisöt, yritykset, kansalaisjärjestöt, puistot ja virkistysosastot sekä yksityishenkilöt yhdistävät yhdistävät voimansa siivotakseen puistoja, polkuja, rantoja, vuoria jne. Roskista vapaat ulkoalueet ovat nautinnollisempi kokemus kaikille. Esi-isiemme perinnön säilyttäminen on meidän kaikkien asia. Roskat pilaavat luonnonmaisemiemme kauneuden. 
 Osallistumalla tähän erityiseen päivään autat lähettämään yhteisöllesi viestin, että välität luonnonympäristömme puhtaana pitämisestä ympäri vuoden." /Checkiday

 

 





Kansainvälinen Punapandapäiväkin on tänään,  
vaikka se söpöliini ei mikään panda olekaan, vaan 
pesukarhujen suloista sukua! 
Rakkaalla nallella 
on monta nimeä:
kultapanda,
pikkupanda, punapanda 

tulikettu tai jopa kissakarhu, 
joka on mielestäni 
kaikista kuvaavin.

- Tuo pandanimitys itseasiassa pitäisi poistaa... 

 

Aiempia kissakarhujuttuja mm tuolla ja tuolla... 

 
 
 🐻