Translate

15.7.2024

Anna jotakin pois ja halaa lapsiasi








Useimmat ihmiset eivät ole tietoisia siitä, kuinka terveellistä halaus on! Halaus hyödyttää kehoa ja mieltä mm vähentämällä stressiä.
Nykymaailmassa pienetkin lapset voivat olla täynnä ahdistusta koulusta, vertaispaineesta ja jopa maailman ongelmista. Halaamalla heitä voit minimoida heidän stressiään - ja samalla omaasi.

Halaukset edistävät sydämen terveyttä. Halaus voi alentaa verenpainetta ja tarjota annoksen oksitosiinia (rakkaushormonia), joten se voi auttaa ylläpitämään tervettä sydäntä.

Halaus vahvistaa immuunijärjestelmää. Olipa kyseessä flunssakausi tai arkielämä, halaaminen auttaa immuunijärjestelmää, mikä auttaa kehoa taistelemaan infektioita vastaan ​​ja edistää yleistä hyvinvointia.

Halaus auttaa mielenterveyteen, koska hyvän olon ja turvallisuuden tunteen tarjoaminen halauksena voi vähentää ahdistusta ja masennusta ja lisätä dopamiinia, joka on hormoni, joka saa ihmiset tuntemaan olonsa hyväksi.

Tämänpäiväinen Global Hug Your Kids Day, eli halaa lapsiasi -päivä tarjoaa täydellisen muistutuksen siitä, miten jokaisella on aikaa näyttää lapsille kuinka paljon heitä rakastetaan.

Halailu kiintymyksen merkkinä on todennäköisesti ollut kulttuurinen ja suvullinen tapa tuhansia vuosia, luultavasti ihmiskunnan syntymästä lähtien. Halaus on ehkä alkanut tapana jakaa lämpöä. Se näyttää olevan myös synnynnäinen toimintatapa.

Michelle Nicholsin perustama ensimmäinen Global Hug Your Kids Day järjestettiin vuonna 2008, kymmenen vuotta sen jälkeen, kun hänen poikansa Mark kuoli syöpään kahdeksanvuotiaana. Nichols halusi muistuttaa vanhempia siitä, miten lapsuus kiitää nopeasti ohi.

Nyt juuri on hyvä aika, ei vain halailuun, vaan myös arvostaa lapsia. Vaikka lapset olisivat vaikeita tai aiheuttaisivat vanhemmille päänsärkyä, lapset ovat lahja ja siunaus. Halaa heitä kertoaksesi, kuinka rakastettuja he ovat.

On myös tärkeää muistaa, että halaaminen ilman lupaa voi olla ongelma
, varsinkin jos he eivät ole omia lapsiasi. Lapsenlapset, ystävien lapset,
siskon- ja veljen lapset ovat myös halauksen arvoisia, mutta älä unohda, että lapsen halaaminen kysymättä voi ylittää rajoja, jotka saavat hänet tuntemaan olonsa epämukavaksi ja vähemmän turvalliseksi. Joten varmuuden vuoksi pyydä halaukseen lupa – ja anna heille vapaus sanoa ei

Jos he eivät ole kiinnostuneita halauksesta, tarjoa high five -vaihtoehtoa! 





Voih, kuinka minäkin halaisin jos lapseni lähellä vaan olisivat...






 
 
Linda Eaton Hall-Fulcherin perustama Give Something Away Day, suomeksi Anna jotain pois -päivä, aloitettiin vuonna 2015 ajatuksella rohkaista ihmisiä olemaan huomaavaisia ​​ja anteliaita ja samalla auttamaan apua tarvitsevia. Päivän ideana on olla suurisydäminen ja hyväntahtoinen niitä kohtaan, jotka saattavat olla kodittomia, sairaita tai taloudellisissa vaikeuksissa.

Lahjoittaminen ei ole hyödyllistä vain vastaanottajalle, vaan se voi myös edistää antajan mielenterveyttä. Antaminen voi alentaa verenpainetta ja vähentää stressiä, auttaa ihmisiä rentoutumaan ja löytämään iloa. Antaminen voi vapauttaa endorfiineja ja oksitosiinia Antaminen stimuloi aivojen "onnellisia piirejä", lisää hyvinvoinnin tunnetta ja edistää rauhallisuuden ja sisäisen rauhan tunnetta.

Ne, joilla on hyviä tavaroita kaapissa tai kellarissa, saattavat haluta käyttää tilaisuutta hyväkseen puhdistaakseen ja antaakseen osan niistä pois. Olipa kyseessä lumikengät, joista tyttäresi on kasvanut ennen talven tuloa, tai isoäidin astiasetti, joka ei vain sovi nykyiseen sisustukseen, kirpputorit ja hyväntekeväisyysliikkeet ottavat ne mielellään vastaan. Tavaran vähentämisestä on hyötyä sinulle, ja tavarat, jotka annat hyväntekeväisyyteen tai apua tarvitsevalle ystävälle, hyödyttävät heitä. 
Se on win-win.

Muita ideoita anteliaisuuden harjoittamiseen tänä päivänä voisi olla lahjoittaminen paikalliselle hyväntekeväisyysjärjestölle, joka auttaa apua tarvitsevia ihmisiä. Lahjoitukseen voi kuulua myös ajan antaminen, eli vapaaehtoistyö hyväntekeväisyysjärjestössä.

Voit myös antaa henkilökohtaisen lahjan jollekulle, joka on inspiroinut sinua jotenkin.



Anna jotain pois päivä
Give Something Away Day


#GiveSomethingAwayDay










Ei kommentteja: