Translate

30.7.2024

Ystävyyttä, pehmytkantisia kirjoja ja juustokakkua



 


 

Jos minä saisin valita
kaikilla olisi jokaisena
elämänsä päivänä
ainakin yksi asia
joka saisi heidät nauramaan
sydämensä kyllyydestä

Ja jokaiselle olisi olemassa
ainakin yksi rakas ystävä
jolle voisi kertoa
huoletta omat ilonsa
ne intoa tirskuvat
sekä surunsa
ne sydäntä pakahduttavat

Eikä maailmassa
olisi enää
niin paljon sydänkipuja

- Una Reinman

 


Ystävyys hyödyttää meitä monin tavoin
"Ystävyys parantaa emotionaalista kestävyyttä. Hyvien aikojen jakaminen rakastamiesi ihmisten kanssa ja ystäväverkosto, joka auttaa sinua selviytymään huonoista ajoista, auttaa sinua selviytymään ylä- ja alamäistä, joita elämä väistämättä tuo meille.

Ystävyys lisää aivovoimaa. Michiganin yliopisto on havainnut, että muiden ihmisten kanssa hengailu – jopa vain kymmenen minuutin ajan – parantaa kykyäsi ratkaista ongelmia ja aivovoimaasi.

Ystävyys jopa auttaa parantamaan unta. Chicagon yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että ihmiset ovat levottomampia unen aikana, jos he eivät seurustele. Ystävyys tekee ihmisistä terveempiä." /DOTY


"Kansainvälisen ystävyyden päivänä pyritään keskittymään hyvin yksinkertaiseen mutta sitäkin arvokkaampaan, melkein itsestäänselvään asiaan: kansojen, valtioiden, kulttuurien ja ihmisten välisellä ystävyydellä voimme rakentaa siltoja yhteisöjen välille ja rohkaista kansainvälistä rauhantyötä. Hädässä ystävä tunnetaan, mutta ystävyyden voimalla voimme myös suojautua siltä." / YK-liitto

 


Tänään on myös,
- niin kuin joka ikinen päivä pitäisi olla -
Halaa jotakuta päivä.


Et voi antaa halausta
saamatta sitä itsekin


"Halauksessa on jotain hämmästyttävää, mikä tekee päivästä niin paljon paremman. Ehkä se on jonkun, josta välität, lämpöä lähelläsi. Ehkä se on turvallisuuden ja solidaarisuuden tunne, joka syntyy, kun olet käsivarsien ympäröimänä.
Koskaan ei ole huono hetki jakaa halaus jonkun kanssa, joka on valmis vastaanottamaan sellaisen. Share a Hug Day on tilaisuutesi halata jotakuta toista, kun tämä näyttää olevan masentunut!
Share a Hug Day syntyi tragediassa eräänä yönä, kun Mike Brundritt menetti vaimonsa ja poikansa kauheassa auto-onnettomuudessa. Hän tiesi henkilökohtaisesta kokemuksesta, kuinka yksinkertainen myötätunnon osoitus voi olla juuri sitä, mitä joku tarvitsee elämässään."/checkiday.com
"Muutama päivä ennen Lacien ja Kylen kuoleman ensimmäistä vuosipäivää Brundritt mietti tapoja, joilla hän voisi kunnioittaa vaimoaan ja poikaansa. Hän muisti perheensä mahtavan suhteen ja kuinka he usein halasivat, kuten tervehtiessään toisiaan ja hyvästellessään. Se oli yksi tapa, jolla he sanoivat "rakastan sinua".

Brundritt tiesi, että vuosipäivä olisi vaikea, mutta hän päätti julistaa sen Share a Hug Dayksi. Hän julkaisi ilmoituksen Facebookissa, jossa hän kirjoitti: "Mene ja halaa jotakuta tänään auttaaksesi tämän liikkeen käynnistämisessä." Viesti jaettiin ystävien ja perheen kesken, ja se levisi ympäri Kanadaa ja maailmaa, ja uutisorganisaatiot ottivat vastaan ​​päivän.
Halauksia voidaan antaa monista syistä, mutta tänään Share a Hug -päivänä niitä annetaan myötätunnon merkiksi ja jotta ihmiset tietävät, että heistä huolehditaan. Maailma voi olla kova, täynnä käsittämätöntä tragediaa, mutta jotain positiivista on aina olemassa. Siitä Share a Hug Dayssä on kyse."/DOTY

Anna halaus sitä tarvitsevalle
#ShareaHugDay



Halaus rakkaalta tyypiltä
silloin tällöin
tekee meidät onnellisiksi
hymyn herkäksi
ja askeleet kevyiksi


- Una Reinman


 

 


Pehmeäkantisten kirjojen päivääkin, #PaperbackBookDay saa juhlia juuri tällä päiväyksellä. Minä rakastan pehmeäkantisia kirjoja, jotka eivät ole niin pönäköitä kuin kovakantiset. Esim romaani voi ihan hyvin olla pehmeäkantinen, niin sen raaskii paremmin ottaa reissuunkin mukaansa.
Voithan sinä vaikka leipomusten kanssakin viettää tätä päivää, koska on myös juustokakkupäivä, #CheesecakeDay
Tässäpä Valiolta muutama juustokakkuresepti...
Myös appiukkopäiväkin olisi tänään. En kyllä tiedä miten sitä vietetään, mutta jos sinulla on mukava appiukko, niin kyllä sinä tiedät. Teillä on varmaan ne omat juttunne. On aina suuri onni, jos puolison perhe suhtautuu sinuun kivasti.

 


Ja #LoveParksWeek eli rakasta puistoja -viikko jatkuu vielä 4.8.2024 saakka. Mars puistoilemaan. Ota varuiksi sateenvarjo ja saappaat mukaan...