29.1.2016

Appelsiinirakkaus




Rakastan appelsiineja.

Lapsena kalvoin etuhampaineni sen valkoisenkin osan kuoresta. 
Minusta se ei ole koskaan maistunut  "kitkerältä" eikä pahalta. 
Hymähdän aina itsekseni kun huippukokit neuvovat 
leikkaamaan tarkasti kaiken valkoisen osan pois 
appelsiineja käsitellessään. 

Ei se ole niin vaarallista. 
Ei kaiken tarvitse olla täydellistä. 
Edes appelsiinin viipaleen. =) 



Mielelläni minäkin katselisin appelsiinia tai sitruunaa pihapuuna... =)


Tuntuu hassulta, kun kadulla kävellessä selän takana 
tipahtaa tömähtäen appelsiini maahan... 

Kadunvarsien appelsiinipuut eivät useinmiten
ole syötäviksi vaan koristeiksi tarkoitettuja
pomeranssipuita, eli hapanappelsiinia.
 Ovat puisevampaa 
lajiketta kuin syötävät. Älä siis syö niitä.
Niistä tehdään hilloketta ja jauhoa jota
käytetään esim leivonnassa.
 



Ne syötäviksi tarkoitetut
ihanat mehukkaat ja makeat yksilöt 
joista tässäkin kojussa tehtiin nektarimaista 
mehua, saivat meidät ynisemään onnesta 
moista herkkua nauttiessamme. 



3 kommenttia:

  1. Sama täällä...söin valkoisen kerroksen aina...ja tykkään appelsiineista...ja kelemttiineistä...ja greipeistä..:)

    VastaaPoista
  2. En tiennytkään, että ne katujen varsilla olevat appelsiinipuut ovat eri lajikkeita. Kauniita joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  3. Herkullinen postaus, taidanpa mennä maistamaan tuota talven aurinkoa <3

    VastaaPoista


♥ Kiitos kommentistasi! ♥