Kukapa ei täytekakuista pitäisi
ainakin jos täytteet ja kuorrute
ovat mieleisiä.
Täytekakkujen pohjana on usein sokerikakku,
sekä siitä hieman mureampi versio,
pesusienimäisen ontelomainen sienikakku.
Sienikakkua, kuten sokerikakkuakin, voi
toki syödä kahvikakkuna ihan sellaisenaankin,
(älä koskaan sano "kuivakakku"!!! =D )
(älä koskaan sano "kuivakakku"!!! =D )
mutta aivan erityisen kakusta tietenkin saa täytteillä,
ainakin kun on aihetta juhlaan.
Helppo sienikakkuohje:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka
(Ø 24 cm).
Vinkki:
Taikinavaahto moninkertaistuu
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri
(Ø 24 cm).
Vinkki:
Taikinavaahto moninkertaistuu
kiehuvaa vettä lisätessä, joten
varaa vatkaamiseen riittävän suuri kulho.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri
vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen
samalla voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon
varovasti nostellen.
Kaada taikina vuokaan.
Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin ala-/keskitasolla
35 min tai kunnes kypsä.
Ohje Valio