Tänä Surutietoisuuden päivänä voit oppia jotakin surusta.
Joskus kirkkaimmatkin päivät voivat olla pimeitä, kun elämän vaikeudet iskevät. Onneksi lähimmäiset ovat valmiita auttamaan meitä näinä pimeinä päivinä. Joten katsele ympärillesi ja tarjoa sinäkin auttava kätesi, avaa mielesi ja osoita surun tietoisuuden päivänä ympärillämme oleville, että olemme täällä heidänkin vuokseen.
****************
Tänään on myös kansainvälinen
kadonneiden päivä... =(
****************
Vaahtokarkki on makeinen,
joka valmistetaan yleensä liivatteesta,
sokerista, vedestä, maissista ja siirapista.Voit tehdä vaahtokarkkeja itsekin.
Vaahtokarkkiohje:
7 liivatelehteä
½ dl vettä liivatteiden liuottamiseen
2 dl tomusokeria
1 dl perunajauhoja
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi.
7 liivatelehteä
3 munanvalkuaista
2 rkl tomusokeria
(elintarvikeväriä)
2 ¼ dl taloussokeria
2 rkl glukoosisiirappia
½ dl vettä
2 rkl tomusokeria
(elintarvikeväriä)
2 ¼ dl taloussokeria
2 rkl glukoosisiirappia
½ dl vettä
½ dl vettä liivatteiden liuottamiseen
2 dl tomusokeria
1 dl perunajauhoja
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi.
Jos haluat, voit lisätä seokseen elintarvikeväriä.
- Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi.
- Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi.
- Anna kiehua, kunnes seos on 100-asteista.
Käytä lämpötilan mittaamiseen digimittaria.
- Kuumenna ½ dl vettä esimerkiksi juomalasissa
ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
- Jatka sokeriliemen kuumentamista.
- Kun seos on 127-asteista, ota se pois liedeltä
- Jatka sokeriliemen kuumentamista.
- Kun seos on 127-asteista, ota se pois liedeltä
ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon
koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista,
- Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista,
kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.
- Sekoita tomusokeri ja perunajauhot keskenään
- Sekoita tomusokeri ja perunajauhot keskenään
ja kaada uunipellille.
Laita karkkimassa pursotinpussiin
ja pursota uunipellille tomusokeriperunajauhoseoksen
päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Leikkaa tangot paloiksi.
- Pyörittele palat tomusokeri-perunajauhoseoksessa.
Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa
- Pyörittele palat tomusokeri-perunajauhoseoksessa.
Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa
huoneenlämmössä.
****************
Sellainen olisi mielenkiintoista nähdä.
****************
...ja edelleen saat
luvan kanssa
Halata puita...